Δομίνικος Πρίτης (myroomie.gr): Έτσι θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια από το Dragons Den

O άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από το Myroomie.gr μάς αποκαλύπτει τα «παρασκήνια» της παρουσίας του στο Dragons Den λίγο μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 50.000.

Στους μεγάλους νικητές του δεύτερου επεισοδίου του Dragon’s Den ήταν ο ιδρυτής της πρωτότυπης πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου, MyroomieΔομίνικος Πρίτης, o οποίος ήταν και στο εξώφυλλο του 33ου τεύχους του STARTUPPER MAG.

Το Myroomie η πλατφόρμα που δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλο από την εύρεση κατοικίας, εντυπωσίασε αμέσως τους dragons. Μάλιστα ο Πωλ Ευμορφίδης και ο Λέων Γιοχάη είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από πρώτο χέρι την εφαρμογή, περνώντας από τους αυστηρούς ελέγχους και τις συνεντεύξεις που εξασφαλίζουν στους χρήστες την απόλυτη ασφάλεια στο πλαίσιο της διαδικασίας εύρεσης συγκατοίκου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο dragons έκατσαν στον καναπέ του πλατό και απάντησαν στις ερωτήσεις του Δομίνικου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι προσωπικότητες τους ταιριάζουν σε σημείο που να μπορεί να τους εξασφαλίσει μια ομαλή συγκατοίκηση.

Ο Δομίνικος Πρίτης ζήτησε 25.000 ευρώ για το 3% της εταιρείας, όμως ο Γιοχάη είδε αμέσως τη δυναμική της πλατφόρμας και έτσι του αντιπρότεινε να δώσει 50.000 ευρώ για το 7.5%, ποσό δηλαδή διπλάσιο από την αρχική πρόταση. Έτσι λοιπόν το Myroomie έκλεισε το καλύτερο deal του επεισοδίου!

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Δομίνικο Πρίτη λίγο μετά την παρουσία του στο δημοφιλές show επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του. 

Πώς ήταν η εμπειρία σου από την εκπομπή και από τους κριτές; Από κοντά είναι όπως βλέπουμε στην τηλεόραση; Πώς υποδέχτηκαν την ιδέα σου.

«Από κοντά είναι πιο επιβλητικό. Τα σκηνικά είναι επιβλητικά και βέβαια έχεις και ένα σωρό κόσμο πίσω από τις κάμερες. Είναι τεράστια και προσεγμένη παραγωγή γενικά. Οι κριτές είναι πραγματικά άψογοι. Δεν προσπαθούν επί τούτου να υιοθετήσουν περσόνες δηλαδή και ό,τι βλέπεις είναι αληθινό. Εμένα προσωπικά, όλοι αλλά ΟΛΟΙ μου φέρθηκαν άψογα και έχω μόνο καλά λόγια να πω. Το ίδιο και για τον Σάκη Τανιμανίδη που παρότι δεν είναι άνθρωπος του χώρου, ξέρω ότι πάλεψε να φέρει την εκπομπή και λιώνει το κορμί στα γυρίσματα».

Πώς θα αξιοποιήσεις τα κεφάλαια που κατάφερες να προσελκύσεις; Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

«Κι άλλα κεφάλαια βέβαια. Είναι μια μικρή ένεση ρευστότητας που θα μας βοηθήσει στην Πολωνία αλλά και στο launch στις επόμενες χώρες. Πρώτο μας μέλημα είναι να βελτιώσουμε το προϊόν και έπεται το marketing, το business development και το operations».

Έχεις έρθει σε επαφή από τότε με τους dragons; Έχετε προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού σας; 

«Μου έχει κάνει κάτι like στο Facebook ο Λέων. Πέρα από την πλάκα, ο σχεδιασμός πηγαίνει ακριβώς όπως ήταν στο συμβόλαιο που υπογράψαμε στην αρχή».

Ποια είναι η υποδοχή του κόσμου από την ώρα που μεταδόθηκε η εκπομπή; Πιστεύεις ότι αυτό θα βοηθήσει να γίνει ευρύτερα γνωστό το Myroomie.gr;

«Θα σου πω ότι δεν είδα την εκπομπή live. Ντρεπόμουν, δεν απολαμβάνω να βλέπω τον εαυτό μου αλλά χαίρομαι που επιβραβεύεται μία προσπάθεια. Το λέω αυτό γιατί δεν είδα αρνητικό feedback. Είδα μόνο θετικά σχόλια, επικοιδομιτικό feedback και πολλά συγχαρητήρια παντού. Νιώθω την αγάπη του οικοσυστήματος αυτή την στιγμή και με γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Να συμπληρώσω βέβαια πως τα social, το traffic και οι αγγελίες ανέβηκαν γεωμετρικά. Όσο και να έχουν επικρατήσει τα ψηφιακά μέσα, η τηλεόραση είναι ακόμα τεράστια δύναμη».

Θα πρότεινες σε άλλους επιχειρηματίες να εμφανιστούν στην εκπομπή;

«Θα το πρότεινα με κλειστά μάτια σε όσους είναι σε MVP στάδιο γιατί αφενός θα πάρουν πολύτιμο feedback αφετέρου θα πάρουν και το βάπτισμα του πυρός (και τι πυρ – των δράκων) σε ένα απαιτητικό προτζεκτ όπου θα τους δώσει σωστές βάσεις για όλες τις επόμενες φορές που θα κληθούν να προετοιμαστούν και να παρουσιάσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ