Μητσοτάκης – Νταβός: Με «αέρα» οικονομικής ανάκαμψης μετά από 12 χρόνια

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα για οικονομία και ενέργεια.

Μετά από πολλά χρόνια η χώρα μας θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου στο Νταβός, όχι ως φτωχός συγγενείς, αλλά ως μια σημαντική ανερχόμενη δύναμη τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Να σημειωθεί, ότι το Οικονομικό Φόρου στο Νταβός, πραγματοποιείται παραδοσιακά τον χειμώνα, αλλά λόγω του κορονοϊού θα διεξαχθεί φέτος την άνοιξη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την αυτοπεποίθηση και τη «δυναμική» που έχει δημιουργηθεί μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα, παρά τις όποιες συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπής για «συνετή οικονομική πολιτική το 2023», τον ερχόμενο Αύγουστο βγαίνει από την ισχυρή εποπτεία των Βρυξελλών και μπαίνει ξανά μετά από πολλά χρόνια στην «Επενδυτική Βαθμίδα».

Επομένως, η χώρα μας μπορεί να ατενίσει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα στο European Dinner, στο οποίο θα παρίστανται αρχηγοί κρατών και οικονομικοί παράγοντες παγκόσμιου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με ηγέτες χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να συζητηθεί κυρίως το θέμα της ενέργεια και τον κομβικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, τους επόμενους μήνες η Βουλγαρία κατά πρώτο λόγο, αλλά και η Ρουμανία με τη Σερβία, θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αλεξανδρούπολη.

Κυβερνητικές πηγές ανάφεραν στο emea.gr, ότι ο κ. Μητσοτάκης σε όλες τις συναντήσεις του θα αναδείξει και την επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρά σε άνευ προηγουμένου παραβιάσεις που Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Το επόμενο πολύ σημαντικό ταξίδι του κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναμένεται να συζητηθούν πολύ σοβαρά θέματα, όπως η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, οι νέες κυρώσεις προς την Ρωσία κτλ.

Στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητηθεί και η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία κοινού Ευρωπαϊκού ταμείου, το οποίο θα συμβάλει στην οικονομική στήριξη των κρατών – μελών που έχουν πληγεί από την ενεργειακή κρίση.

Να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός μίλησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ