Βασίλης Κορκίδης: Η εστίαση έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από το ξέσπασμα της πανδημίας

Την σημασία των εμβολιασμών τονίζει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Η εστίαση είναι από τους κλάδους που αν μη τι άλλο έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την αρχή της πανδημίας, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, λόγω της διασποράς του ιού. Αν και οι εμβολιασμοί προχωρούν κανονικά δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό ποσοστό ανοσίας, με την μετάλλαξη Δέλτα να κατακλύζει τη χώρα.

Για τα νέα δεδομένα, αλλά και την εφαρμογή Covid Free App που τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

«Ο χώρος της εστίασης και της διασκέδασης έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από το ξέσπασμα της πανδημίας και πρέπει να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα για να αποφύγει τα χειρότερα. Επομένως, εργοδότες, εργαζόμενοι και πελάτες οφείλουμε να τηρούμε τα όποια μέτρα υποδεικνύονται από τους ειδικούς, εντάσσοντάς τα στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειάς μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χρέος άνω του 200% - Έλλειμμα 10% του ΑΕΠ

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κορκίδης τόνισε πως «ο εμβολιασμός είναι η μόνη μας άμυνα στις μεταλλάξεις της ύπουλης πανδημίας και δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για αμφισβήτηση. Το γεγονός της μετάλλαξης "ΔΕΛΤΑ", σαφώς αλλάζει τις προσδοκίες για τα έσοδα των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης το 2021. Επίσης προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι εάν χρειαστούν έξτρα ενισχύσεις φέτος πλέον των 16 δισ. ευρώ, τότε τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν θα επαρκούν».

Η φετινή χρονιά, όπως σημειώνει, έχει προϋπολογιστεί, με τα 21,5 δισ. ευρώ που πρόσθεσε η πανδημία, για να κλείσει με το χρέος άνω του 200% και έλλειμμα 10% του ΑΕΠ που μεταφράζεται σε 17 δισ. ευρώ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη, εφόσον υπάρχει πλέον επάρκεια και επιλογή εμβολίων, να εμβολιαστούμε όλοι, ώστε αφενός να είμαστε υγιείς και αφετέρου να μειώσουμε τον κίνδυνο νέων περιοριστικών μέτρων και "ενοχλητικών", αλλά απαραίτητων ελέγχων. Σίγουρα η εφαρμογή Covid Free App, βοηθά τις επιχειρήσεις του χώρου να απλοποιήσουν τους ελέγχους στο μέτρο του δυνατού. Ας αναδείξουμε τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών, ως μέσο προσέλκυσης πελατών σε ασφαλείς επαγγελματικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης» καταλήγει.