Ανέβηκε Κυριάκος, κατεβαίνει Μητσοτάκης!

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Ουσιαστικός, ήρεμος, διαβασμένος, αποφασισμένος και ενωτικός είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παρουσία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 83η ΔΕΘ, φροντίζοντας ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή να δείξει τις διαθέσεις του.

Το είχε κάνει και λίγες ώρες νωρίτερα, στο περίπτερο της ΔΕΘ, στο οποίο βρίσκονται έως και σήμερα, Κυριακή, περισσότερες από 100 Startup εταιρείες από όλη την Ελλάδα, με τους Startupper που βρέθηκαν απέναντι του να αισθάνονται πως έχουν απέναντι τους έναν συνομιλητή – πολιτικό που “ξέρει τι του γίνεται”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Ουσιαστικός, γιατί η ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αρχή μέση και τέλος πείθοντας, καταρχήν το κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας, για το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Βελλίδειο Μέγαρο. Ταυτόχρονα έπεισε, όπως σχολίαζαν, αμέσως μετά στα διάφορα “πηγαδάκια”, τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τα στελέχη των επιχειρήσεων που βρέθηκαν εχθές το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.

Ήρεμος, γιατί δεν “σήκωσε” το “γάντι”, που μια εβδομάδα πριν του “πέταξε” ο Αλέξης Τσίπρας κρατώντας έτσι την μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση εκτός του πλαισίου της ΔΕΘ, ενώ σε ένα ή δυο σημεία η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εξαιρετικά προσεκτική.

Διαβασμένος, γιατί σε όλες του τις αναφορές, από την οικονομία, την παιδεία, την ανεργία και την εξωτερική πολιτική υπήρχε συγκεκριμένη τεκμηρίωση σε κάθε αναφορά.

Αποφασισμένος, γιατί η ομιλία του έδειξε πως το επιτελείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δουλέψει σε βάθος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, ενώ ο ίδιος έδειξε έτοιμος να τα κάνει πράξη αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις θα βρει μπροστά του.

Ενωτικός, γιατί σε μια υψηλού επιπέδου πολιτική “ντρίμπλα” γύρισε τον χρόνο στο 1974, κάνοντας αναφορά στον ιστορικό ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ρίχνοντας για πρώτη φορά “γέφυρες”, τόσο στους κέντρο-αριστερούς, όσο και στους αριστερούς ψηφοφόρους που σε αυτή τη φάση – δημοσκοπικά – εμφανίζονται “άστεγοι”.

Σε κάθε περίπτωση, συμπερασματικά, θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε χθες το βράδυ το ηγετικό του προφίλ με εμφατικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ