Τέσσερις ισόβια επέβαλε το ΜΟΔ στον 61χρονο για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα

Αναφερόμενη στο έγκλημα είπε πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε, σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου».

Ποινή κάθειρξης τέσσερις φορές σε ισόβια επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον 61χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τους φόνους του 31χρονου πατέρα, της 37χρονης μητέρας και των δύο παιδιών τους, ηλικίας δύο και τριών ετών, που είχαν βρεθεί νεκροί στο σπίτι τους, στην Ανδραβίδα Ηλείας, στις αρχές Μαρτίου του 2022.

Η εισαγγελέας της έδρας, κατά την διάρκεια της αγόρευσης της είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για όλες τις πράξεις του.

Αναφερόμενη στο έγκλημα είπε πως «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε, σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου». Η εισαγγελέας επικαλούμενη όλες τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εμπεριέχονταν στη δικογραφία απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.

Η εισαγγελέας σχολίασε σχετικά με την απολογία του, πως είπε πως «δεν θυμάμαι, όμως έδωσε μια αναλυτικότατη κατάθεση, όπως αυτές που έδωσε στην προανάκριση, όσο και στην κύρια ανάκριση». Τον χαρακτήρισε «αμετανόητο» και στις στιγμές που στριμώχτηκε επικαλέστηκε «θολούρες», χωρίς να πει τίποτα, ειδικά για τα βρέφη που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πως έχει κενά μνήμης για τα όσα έγιναν.

Το τετραπλό φονικό είχε σημειωθεί στις 2 Μαρτίου του 2022 στην Ανδραβίδα της Ηλείας, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον 61χρονο τρεις ημέρες αργότερα, σε περιοχή της Πάτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ