Πυροσβεστική: Μην ανάψετε φωτιές στην ύπαιθρο το επόμενο 48ωρο – Ισχυροί άνεμοι

Αναμένονται δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ

Αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, με θυελλώδεις ανέμους έως 9 μποφόρ που θα «χτυπήσουν» όλη την Ελλάδα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προειδοποιεί για εκδήλωση την πυρκαγιών. Για τον λόγο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός έκανε σύσταση στους πολίτες από την ΕΡΤ, να είναι προσεκτικοί το επόμενο 48ωρο.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός, οι άνεμοι μετά την ραγδαία αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο και μεθαύριο, θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που κάνει ευκολότερη την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών. Μάλιστα, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στην χώρα μας. Η πρώτη έχει εκδηλωθεί έξω από Λιβαδιά σε δασική έκταση και η δεύτερη στον Κάκκαβα Μεσσηνίας, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει άμεσα.

Έτσι, ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο την καύση κλαδιών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη θερμή εργασία στην ύπαιθρο.

Οι διαρκείς οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας συνολικά για τις πυρκαγιές.