Σενάρια για επαναφορά της τηλεργασίας λόγω ενεργειακής κρίσης

Στο προσκήνιο και πάλι η τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγεται έντονα ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει την τηλεργασία αρχικά στον δημόσιο τομέα και κατ’ επέκταση στον ιδιωτικό.

Αυτή τη φορά όχι λόγω νέας έξαρσης του κορωνοϊού αλλά λόγω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, μετά την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι της κυβέρνησης επεξεργάζονται σενάρια για μείωση των ωρών παρουσίας των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους ή εκ περιτροπής εργασία, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων, αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος.

Μην ξεχνάμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στην Αθήνα, λόγω καύσωνα τα κλιματιστικά λειτουργούν στο φουλ.

Να σημειωθεί ότι, μείωση στις μετακινήσεις αναμένεται να ανακοινώσει η Γερμανία, ενώ στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα θα συζητηθούν τα μέτρα που θα παρθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση.

Η τηλεργασία, όπως ακούγεται έντονα στις Βρυξέλλες, αναμένεται να είναι ένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Από την αντίπερα όχθη υπάρχουν επιστήμονες, αλλά και πολιτικοί, που επισημαίνουν ότι η τηλεργασία δεν αποτελεί λύση στο μείζον ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και επιβάλλεται να παρθούν άλλα πιο ουσιαστικά μέτρα.

Επομένως, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα θα αποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής από τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ