Ν. Αθανασίου: «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προεδρική εκλογή με έναν υποψήφιο»

Άρχισαν τα «όργανα» από την «παλαιά φρουρά» στο ΣΥΡΙΖΑ, κριτική στον Πρόεδρο.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Νάσος Αθανασίου είναι ένας άνθρωπος που όταν βλέπει το «στραβό» θα το αναφέρει, όπως λέει και ο ίδιος.

Ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος και βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη μια φορά δεν «μάσησε» τα λόγια του σχολιάζοντας την πρόσφατη εκλογή προέδρου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως τόνισε μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση», ήταν μεγάλο λάθος που δεν υπήρξαν και άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του Αλέξη Τσίπρα.

«Όπου βλέπετε κόμμα και δεν υπάρχουν διαφωνίες να υποπτεύεστε αυτή την ομάδα. Για να «εκφραστεί η διαφορετική άποψη θα έπρεπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να υποχρεώσει 4-5 άτομα να θέσουν υποψηφιότητα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου.

«Κανένας δεν ήθελε, κανένας δεν μπορούσε, κανένας, κανένας, κανένας; Όμως, επαναλαμβάνω, ακόμα και με κλήρωση, να πει δεν είναι δυνατόν να γίνεται προεδρική εκλογή με έναν υποψήφιο, με κλήρωση, 3-5 από τα μέλη, ας μην είναι από τους βουλευτές υποχρεωτικά, να υπάρχει αυτό το πράγμα», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα είπε ο κ. Αθανασίου προκάλεσαν αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, καθώς στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα επεσήμαναν ότι ο βουλευτής Αττικής εξέφρασε προσωπική πικρία διότι λόγω του «κόφτη» στην Αττική για τους βουλευτές έμεινε εκτός Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Στελέχη της λεγόμενης «Ομπρέλας» σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Αθανασίου, σημείωναν με νόημα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζει σε μια σειρά θεμάτων ο κ. Τσίπρας.

Να σημειωθεί, ότι στην Κουμουνδούρου ακούγεται έντονα ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές υπήρξαν «κατευθυνόμενες επιλογές» στην εκλογή ορισμένων προσώπων στην Κεντρική Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ