Χτυπήθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι καλά στην υγεία του, ενώ το προσωπικό έχει μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο.

Χτύπημα σημειώθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 13:00, ενώ η πόλη τελεί υπό πολιορκία.

Το χτύπημα προκλήθηκε από σφαίρες οι οποίες πέτυχαν το κτήριο κατά τη διάρκεια των οδομαχιών που λαμβάνουν χώρα στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ανταλλαγή πυρών έξω από το κτίριο, ενώ πλέον τα πράγματα είναι ήσυχα και το προσωπικό του προξενείου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν υπάρχει κάποια επιπλέον ενημέρωση για το χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ. Παράλληλα, όπως ενημέρωσαν, ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι καλά στην υγεία του.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ Χελγκα Μαρια Σμιτ (Helga Maria Schmid). Η συνομιλία ήταν αναφορικά με τη στέγαση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τον συντονισμό για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.