Αttica Bank: Νέος CEO ο Μιχάλης Ανδρεάδης

O νέος CEO αποτελεί επιλογή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο έχει στην κατοχή του το 65% των μετοχών της τράπεζας.

Ο Μιχαήλ Ανδρεάδης είναι ο νέος CEO της Αttica Bank, όπως έκανε γνωστό η τράπεζα με ανακοίνωσή της. 

Ο κ. Ανδρεάδης αποτελεί επιλογή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο έχει στην κατοχή του το 65% των μετοχών της τράπεζας. Είναι Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών στον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το Δεκέμβριο του 2019.

Υπήρξε για πολλά χρόνια ανώτερο στέλεχος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από διάφορες θέσεις, Γενικού Διευθυντή, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου και Διευθύνοντος Συμβούλου, για σχεδόν μία δεκαετία (2009 – 2019). Διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία και βαθιά γνώση των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.

Πραγματοποίησε σπουδές οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά (MBA in Financial Management), από το University of Exeter στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σειρά επαγγελματικών σεμιναρίων και πιστοποιήσεων σε θέματα ηγεσίας, στρατηγικής, βιωσιμότητας, διαπραγματεύσεων, μάρκετινγκ και επενδύσεων σε κορυφαία Business Schools, μεταξύ των οποίων το Harvard Business School, το Columbia Business School, το INSEAD, το Cambridge Judge Business School, το London Business School. Είναι απόφοιτος του Columbia Business School και του University of Exeter.

Έχει υπάρξει εκτελεστικό και μη εκτελεστικό μέλος σε πλειάδα Επενδυτικών Επιτροπών και Διοικητικών Συμβουλίων, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στον απελθόντα Διευθύνοντα Σύμβουλο κύριο Θεόδωρο Πανταλάκη, καθώς και στα απελθόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γκλαβάνη και Μπέτση για τη συνεισφορά τους στην τράπεζα», τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Attica Bank, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, για να προσθέσει:

«Ο κ. Πανταλάκης, ο οποίος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τον τραπεζικό κλάδο στη χώρα μας, χάρη στην επιμονή, τη διορατικότητα και τη στρατηγική του συμβολή -πολλές φορές πρωτοπορώντας με την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων- κατάφερε η Attica Bank όχι μόνο να ανταπεξέλθει των δυσκολιών, αλλά και να προχωρήσει σε κρίσιμα βήματα εξυγίανσης, που της επιτρέπουν σήμερα με αυτοπεποίθηση να σχεδιάζει το μέλλον της προς όφελος των πελατών της, των μετοχών της και της ελληνικής οικονομίας».

Η ανακοίνωση της Αttica Bank

«Η Attica Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2022, σε συνέχεια του από 08-02-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών, εξέλεξε ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους κ.κ. Μιχαήλ Ανδρεάδη, Ειρήνη Μαραγκουδάκη και Μάρκο Κούτη, σε συνέχεια της παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. κ. Θεόδωρου Πανταλάκη, του μη εκτελεστικού μέλους κ. Ηλία Μπέτση και του Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Χρήστου – Στέργιου Γκλαβάνη.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνέχεια του από 08-02-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών, αναγνώρισε ότι στο πρόσωπο του μέλους κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου πληρούνται τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 παρ. 1, 2, 3 και 4 του ν. 4706/2020, αποδίδοντας του την ιδιότητα του ανεξαρτήτου μέλους προκειμένου και για τον ορισμό του ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ