Δένδιας: «Η Ελλάδα είναι πανταχού παρούσα»

Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει πως η Ελλάδα έχει αφήσει το στίγμα της παντού

Με τρία διαδοχικά ταξίδια σε Ρουάντα, Γκάνα και Γκαμπόν και τον προγραμματισμό επίσκεψης μερικών ακόμη χωρών στις αρχές του 2022 όπως η Νιγηρία και η Σενεγάλη, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δίνει το στίγμα για μια αναγκαία αναπροσαρμογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ώστε να καλύψει και την κρίσιμη περιοχή της Υποσαχάριας και Δυτικής Αφρικής.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ανήρτησε μάλιστα βίντεο που δημιούργησε το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Τέμα της Άκκρα, με πλάνα από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι μαθητές του, κατά την επίσκεψή του στην Γκάνα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η Ελλάδα είναι παντού. Το διαπίστωσα για μια ακόμη φορά στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Γκάνα, όταν επισκέφθηκα το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου. Θα μου μείνει αξέχαστο το χαμόγελο των μικρών παιδιών, στα οποία εύχομαι ολόψυχα ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει σε μήνυμά του ο Νίκος Δένδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ