Φώφη Γεννηματά: Αγωνία για την νέα περιπέτεια της υγείας της – Κύμα συμπαράστασης από σύσσωμη την πολιτική σκηνή

H κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά αλλάζει τα δεδομένα και στο ΚΙΝΑΛ, καθώς η ίδια αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος

Εκτάκτως στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” εισήχθη το βράδυ της Τρίτης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μετά από νέα επιδείνωση στην υγεία της. Ειδικότερα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η νέα περιπέτεια με της υγεία της κας Γεννηματά οφείλεται σε υποτροπή της σοβαρής ασθένειας από την οποία έπασχε και στο παρελθόν, με την πρόεδρο να καλείται εκ νέου να αντιμετωπίσει την “επάρατη” νόσο. Παράλληλα η κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά αλλάζει τα δεδομένα και στο ΚΙΝΑΛ, καθώς η ίδια αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Σε δήλωσή της, μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: “Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”. Τονίζει πως “ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης”. Η είδηση της νοσηλείας της στον “Ευαγγελισμό” προκάλεσε σοκ τόσο στην κοινή γνώμη και στην ελληνική πολιτική σκηνή, με σύσσωμα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλλά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να στέλνουν επίσημες ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: “Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή”. Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός μετέβη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με την υγεία της. τονίζοντας επίσης ότι η κ. Γεννηματά είναι “μαχήτρια” και το “έχει αποδείξει”.

Τη συμπάθειά του για την επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο συνυποψήφιός της, Ανδρέας Λοβέρδος. “Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος”, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. “Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει”. «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας». Το παραπάνω μήνυμα απέστειλε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Twitter, ο γ.γ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά” αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: “Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ