Κριστίν Λανγκάρντ: “Σφίξτε τα δόντια και χαμογελάστε. Βοηθάει” συμβουλεύει τις γυναίκες-επαγγελματίες

Συμβουλές από την Πρόεδρο τις ΕΚΤ προς τις γυναίκες επαγγελματίες.

Ποτέ μην αμφισβητείτε τον εαυτό σας” συμβουλεύει η Πρόεδρος της ΕΚΤ τις γυναίκες που θέλουν ή ασχολούνται με τον κόσμο των οικονομικών. Τις συμβουλές της εξέφρασε στο Bloomberg νωρίτερα. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέλαβε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας το 2019 και αποτελεί ένα πρότυπο για τις γυναίκες-επαγγελματίες όλου του κόσμου. 

“Δε θα έλεγα πως πρέπει να υπάρξουν στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν, αλλά στόχοι για τους οποίους το μάνατζμεντ της τράπεζας θα πρέπει να είναι υπεύθυνο. Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που δεν βρίσκονται κοντά στους στόχους αυτούς, ή κοντά στους στόχους. Αλλά θα πρέπει να υπάρξουν τέτοιοι στόχοι” λέει θέλοντας να ενθαρρύνει τις γυναίκες και να τους δώσει να καταλάβουν ότι μπορούν να φτάσουν σε υψηλές θέσεις εάν θέλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι μόνο το 2% των μεγαλοστελεχών των τραπεζών είναι γυναίκες, αλλά παραμένει αισιόδοξη και πιστεύει ότι υπάρχει διάθεση και χώρος για πρόοδο.

Τέλος, συμβούλεψε τις γυναίκες ως εξής: “Σφίξτε τα δόντια και χαμογελάστε. Βοηθάει“. Μία συμβουλή που της είχε δώσει η προπονήτριά της στην συγχρονισμένη κολύμβηση όταν ήταν μικρή και την συνοδεύει σε όλη της την ζωή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ