10 Βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας αυτό το καλοκαίρι

Παγκοσμίως φήμης συγγραφείς αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας.

Το διάβασμα ακούγεται βαρετό, αλλά τι θα κάνετε εάν εγγυάται ότι θα σας δείξει τον δρόμο προς την επιτυχία; Μάλιστα, ξέρετε πώς ο Ίλον Μασκ έμαθε για τους πυραύλους και τις διαστημικές αποστολές πριν φτιάξει την SoaceX… διαβάζοντας!

Ορίστε, λοιπόν, τα 10 βιβλία που θα σας οδηγήσουν πιο κοντά στην κορυφή:

1. Change Your Questions Change Your Life της Marilee Adams

Μετά από χρόνια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και προσωπικού coaching, η Marilee Adams βοηθά τον επιχειρηματία να αναγνωρίζει και να απαντά στις σωστές ερωτήσεις που εμφανίζονται στο μυαλό του.

2. Thinking Strategically των Avinash K. Dixit and Barry J. Nalebuff

Ένα must βιβλίο των καλύτερων σχολών Επιχειρηματικότητας βοηθά την δημιουργία και την επιλογή της καλύτερης στρατηγικής σε κάθε κατάσταση.

3. The Effective Executive του Peter Drucker

Ο Drucker αποκαλύπτει τις πέντε βασικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθεί κάθε στέλεχος. Ένα βιβλίο αποκλειστικά για στελέχη.

4. Who Not How των Dan Sullivan and Dr. Benjamin Hardy

Το ελληνικό ρητό “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο” περιγράφει πολύ καλά αυτό το βιβλίο. Οι συγγραφείς καταγράφουν πώς θα χτίσεις μία αυτοκρατορία με τον λιγότερο κόπο, βάζοντας άλλους να κάνουν την σκληρή δουλειά σωστά.

5. Designing for Growth των Jeanne Liedtka and Tim Ogilvie

Η θεωρία μπορεί γίνει μία επιτυχημένη πράξη. Το Designing for Growth ξεδιπλώνει την σχέση μεταξύ μίας αφηρημένης ιδέας και τον δρόμο προς την πρακτική αποτύπωσή της.

6. Everything is Figureoutable της Marie Forleo

Η μητέρα της Marie Forleo της είχε πει “Τίποτα στην ζωή δεν είναι τόσο μπερδεμένο. Μπορείς να κάνεις ό,τι έχεις βάλει στο μυαλό σου εάν σηκώσεις τα μανίκια. Τα πάντα έχουν μία λύση”. Σε αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία μας εισάγει στο βιβλίο της και μας δείχνει ότι τα όνειρα δεν είναι ακατόρθωτα.

7. The Power of Focusing της Ann Weiser Cornell

Στον κόσμο της τεχνολογίας και των social media, η συγκέντρωση στην εργασία δέχεται πολλές προκλήσεις. Η συγγραφέας επιδεικνύει στους αναγνώστες πώς να αναπτύξουν δεξιότητες αντίστασης προς τους περισπασμούς.

8. Fully Present των Susan L. Smalley and Diana Winston

Ο όρος Mindfulness (ευσυνειδητότητα) είναι κάτι που ακούμε όλο και πιο συχνά σήμερα. Το Fully Present παρουσιάζει την χρήση και την εφαρμογή  αυτής της ψυχολογικής έννοιας στις επιχειρήσεις.

9. Positivity της Barbara Fredrickson

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Δρ. Barbara Fredrickson προτείνει στους επιχειρηματίες, αλλά και γενικά στους ανθρώπους, έναν νέο τρόπο ζωής, πιο υγιεινό ψυχικά, που θα μας φέρει πιο κοντά με την καλύτερη έκδοση του εαυτού μας. 

10. Start with Why του Simon Sinek

Η απάντηση σε όλα τα “γιατί” είναι ένα “μονοπάτι” που ακολούθησαν όλοι οι επιχειρηματικοί κολοσσοί. Ο Simon Sinek θέλει να δείξει ότι στην ουσία ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ένας και κάθε επιχειρηματίας πρέπει να αναγνωρίσει τα στοιχεία πίσω από αυτόν.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ