Πιστώνονται σήμερα οι προκαταβολές συντάξεων- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σήμερα, Παρασκευή, θα πιστωθούν οι προκαταβολές στους λογαριασμούς 27.250 δικαιούχων

Πιστώνονται σήμερα, 28 Μαΐου, οι προκαταβολές συντάξεων σε 27.250 δικαιούχους, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ. Πρόκειται για εκείνους που έλαβαν στα τέλη Απριλίου αναδρομικά την προκαταβολή σύνταξης των 384 ευρώ ή 360 ευρώ και θα την λαμβάνουν κάθε μήνα μέχρι την απόδοση προσωρινής ή οριστικής σύνταξης. Όπως διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ σήμερα, Παρασκευή, θα πιστωθούν οι προκαταβολές στους λογαριασμούς 27.250 δικαιούχων.

Δικαιούχοι είναι όσοι είχαν αποστείλει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση και έλαβαν πριν το Πάσχα προκαταβολή και αναδρομικά. Είναι δηλαδή οι συνταξιούχοι που έλαβαν τέλος Απριλίου αναδρομικά την προκαταβολή της σύνταξης που κυμάνθηκε στα 384 ή 360 ευρώ. Ουσιαστικά, θα λαμβάνουν κάθε μήνα τη σύνταξη αυτή έως ότου καταβληθεί η οριστική η προσωρινή σύνταξη

Πώς θα διαμορφωθούν τα ποσά 

384 ευρώ- Εφόσον οι συνταξιούχοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

  • Το 67ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ασφάλισης ή 4.500 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης.
  • Το 62ο έτος της ηλικίας τους και 20 έτη ή 6.000 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης.

360 ευρώ- Εφόσον έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

  • Το 62ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης ή και χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον πληρούν τη στιγμή της αίτησης τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με βάση τις διατάξεις των ενταγμένων στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέων κύριας ασφάλισης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ