«Τελευταία ευκαιρία» για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Την δυνατότητα ρυθμίσεων για την αποπληρωμή δανείων θα έχουν για τελευταία φορά οι δανειολήπτες που επέλεξαν συνειδητά την αποφυγή πληρωμής τραπεζικών υποχρεώσεων την τελευταία δεκαετία.

Είχαν και κατείχαν αλλά συνειδητά επέλεξαν και «κοκκίνισαν» για να αποφύγουν να πληρώσουν τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις. Ο λόγος για τους καλούμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» που γιγαντώθηκαν στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλεπόντουσαν για όσους είχαν πραγματική ανάγκη, όπως οι αναστολές πλειστηριασμών, ο Νόμος Κατσέλη κλπ. Και δεν ήταν λίγοι σε αριθμό, καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις έφταναν το 25% του συνολικού αριθμού των κόκκινων δανείων.

Εκτιμούσαν ότι θα μπορέσουν να «κρυφτούν» για χρόνια, να κοροϊδεύουν τράπεζες, πολιτεία, αρχές και τελικά τους χιλιάδες συνανθρώπους που πραγματικά είχαν ανάγκη. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις των τραπεζών να προσέλθουν και να εξοφλήσουν τα δάνεια τους , καθώς είχαν τα κεφάλια. Δεν πίστευαν ότι θα αποκλεισθούν από το τραπεζικό σύστημα ίσως δεν τους ένοιαζε κιόλας.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες. Καθώς η αγορά ανοίγει, οι business τρέχουν, η αγορά ακινήτων έχει ευκαιρίες, το Ταμείο Ανάκαμψης φέρνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και έργα οι τράπεζες θα έχουν καθοριστικό ρόλο. Πρωταγωνιστικό! Και οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» που δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται. Καθώς το τραπεζικό σύστημα είναι κλειστό για αυτούς με ότι συνεπάγεται αυτό για προσφυγή σε τραπεζικό δανεισμό κλπ.

Παρουσιάζεται μια τελευταία ευκαιρία να πάνε αυτοβούλως στις τράπεζες να ρυθμίσουν και να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, καθώς έχουν την οικονομική δυνατότητα. Θα έχουν μεγάλα οφέλη και οι ίδιοι καθώς θα έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα να κινηθούν επιχειρηματικά αλλά και οι τράπεζες που θα απελευθερώσουν κεφάλαια για την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ