Νίκος Χαρδαλιάς: “Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση, τότε τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει”!

Οι γεμάτες συγκίνηση δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην τελευταία επίσημη ενημέρωση για την διαχείριση της πανδημίας.

Σε μια νέα φάση της εθνικής προσπάθειας για την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της ζωής στην κανονικότητα έχει περάσει η Ελλάδα, με τις περισσότερες δράσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει ή έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, σε αυτό το πλαίσιο οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν (γραπτώς) αλλά όχι όμως με τον έκτακτο χαρακτήρα, όπως συνέβαινε ως σήμερα.
“Έχουμε επανέλθει σε μεγάλο μέρος στην νέα μας κανονικότητα. Για όποιο ζήτημα προκύπτει θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και από την Πολιτική Προστασία και από τα αρμόδια υπουργεία.Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Από το δύσκολο «Μένουμε Σπίτι» έχουμε περάσει στο εξίσου δύσκολο «Μένουμε Ασφαλείς». Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά. Πιστεύουμε όμως ότι δεν θα συμβεί” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην τελευταία του τοποθέτηση φάνηκε – όπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας – φανερά συγκινημένος και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.

“Σήμερα κλείνουμε με αυτή την κοινή συνέντευξη με τον καθηγητή (Σωτήρη Τσιόδρα) 72 ημέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης.  Ένας κύκλος κλείνει αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση. Η επικοινωνία μας μπαίνει σε νέα φάση.Αν εκτός από τις εξελίξεις στον ιατρικό τομέα, η Πολιτεία λειτουργήσει συντεταγμένα όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα και όλοι οι πολίτες λειτουργήσουμε με αίσθημα ευθύνη, όπως έκανε η συντριπτική πλειοψηφία σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν θα έχουμε πρόβλημα.Καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους μας. Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές” κατέληξε με τρεμάμενη φωνή ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ