emea business monitor

Akazoo: Την εκδίωξη του CEO και συνιδρυτή Απόστολου Ζερβού αποφάσισε αιφνιδιαστικά το Δ.Σ. !

Στον διορισμό προσωρινού διευθ. συμβούλου προχώρησε άμεσα η διοίκηση ώστε να αναλάβει από το Λονδίνο την διαχείριση της λειτουργίας της εταιρείας καθώς και να συνδράμει στο έργο της έρευνας που διενεργεί ανεξάρτητη επιτροπή στις ΗΠΑ.

Την άμεση απομάκρυνση του Απόστολου Ζερβού από τη θέση του CEO ανακοίνωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Akazoo, μετά από έκτακτη συνεδρίαση με βασικό θέμα τα ευρήματα της προκαταρκτικής εσωτερικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες της Quintessential Capital Management (QCM) για εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων της αγγλικής εταιρείες, που είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο του NASDAQ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά «από σύσταση της ειδικής επιτροπής ελέγχου» που είχε σχηματίσει πριν από 10 ημέρες καθώς διαπιστώθηκε ότι «ενέργειές του δεν συμφωνούν με την πολιτική της εταιρείας». Επιπλέον, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση διαπιστώθηκε ότι «δεν υπήρχε προθυμία συνεργασίας του στην διαδικασίας της εσωτερικής έρευνας» από την ανεξάρτητη επιτροπή, στην οποία είχε ανατεθεί από την διοίκηση η πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του επενδυτικού fund, QCM.
Καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή του Ζερβού με συνοπτικές διαδικασίες έπαιξαν η στάση του μεγαλομετόχου της εισηγμένης εταιρείας, επιτυχημένου επιχειρηματία και γνωστού επενδυτή στις ΗΠΑ, Λιούις Ντίκεϊ, ο οποίος δέχτηκε σοβαρό πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως πρόεδρος της Akazoo από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων, όπως και η πίεση από πολλούς αγανακτισμένους μετόχους, που προσέφυγαν σε πέντε διαφορετικές νομικές εταιρείες για να υποβάλλουν ομαδικές αγωγές εναντίον της σημερινής διοίκησης της Akazoo. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είχαν ήδη καταθέσει καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και ποινικά.


Το διοικητικό συμβούλιο της Akazoo αποφάσισε τον διορισμό του Μάικλ Κνότ ως προσωρινού CEO, ο οποίος είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος (Senior Managing Director) στο τμήμα Εταιρικών Οικονομικών της εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρεία FTI Consulting στο Λονδίνο και θεωρείται εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος του τομέα τηλεπικοινωνιών, media και τεχνολογίας, με 30ετή εμπειρία στη στρατηγική και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Akazoo φέρεται να ζήτησαν από τον Απόστολο Ζερβό να αποχωρήσει εντελώς από την διοίκηση (δηλ. να μην παραμείνει ούτε απλό μέλος του Δ.Σ.), προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα της ανεξάρτητης επιτροπής και την έκδοση του τελικού πορίσματος.

Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της Akazoo άλλαξε άμεσα και η ενότητα με την διοικητική ομάδα της εταιρείας, όπου όχι μόνο αφαιρέθηκε το όνομα του Απόστολου Ζερβού με τα στοιχεία του για να προστεθεί ο αντικαταστάτης του αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο λείπει και το προφίλ του προέδρου και μεγαλομετόχου, Λιούις Ντίκεϊ! 

Με δεδομένο πως συνεχίζονται τόσο η εσωτερική έρευνα όσο και οι πέντε ανεξάρτητες έρευνες από ισάριθμες νομικές εταιρείες σε συνδυασμό με την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να υπάρχουν και νέες εξελίξεις στην Akazoo, που δείχνει πλέον να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση… 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.