Κορωνοϊός: Έκαναν λάθος για τα θύματα τους οι ΗΠΑ – Ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα

Ανησυχία για ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού

Ανατροπή στα δεδομένα καταγραφής των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, που μπορεί να σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος εδώ και πολύ καιρό, ύστερα από νέες νεκροψίες. 

Μέχρι τώρα, οι αρχές στις ΗΠΑ πίστευαν ότι ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό ήταν ένας 50χρονος στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις 29 Φεβρουαρίου. Αλλά οι αξιωματούχοι στην κομητεία της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα!

«Ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε νεκροψία σε δύο ανθρώπους που πέθαναν στο σπίτι τους στις 6 και 17 Φεβρουαρίου του 2020», ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία της κομητείας Σάντα Κλάρα.

“Σήμερα ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε μέσω λήψης δειγμάτων ότι και οι δύο ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τα θύματα πέθαναν στο σπίτι τους σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ διενεργούνταν πολύ λίγα τεστ και μόνο μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι αναμένεται να εντοπιστούν και άλλοι θάνατοι που σχετίζονται με την επιδημία.

Η είδηση αυτή ίσως βελτιώσει την κατανόηση των αξιωματούχων για το πώς εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ