Ανακοινώνονται σήμερα τα ειδικά μέτρα για τους γονείς

Αργότερα σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα “μέτρα στήριξης” προς τους γονείς, ύστερα από την απόφαση τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για 14 μέρες. 

Στις 11:30 αναμένεται να ξεκινήσει η σύσκεψη ανάμεσα σε κυβέρνηση και περιφέρεια υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ρύθμιση που θα απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και επιχειρήσεις. 

Όπως αναμένεται, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα που αφορούν γονείς που απασχολούνται στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η δυνατότητα άδειας 15 ημερών στους εργαζόμενους γονείς προκειμένου να αναλάβουν τη μέριμνα των παιδιών τους για το διάστημα που θα είναι κλειστά τα σχολεία. Η άδεια θα αφορά και τους δύο γονείς (από 15 ημέρες στον καθένα).

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας όπου οι κοινωνικοί εταίροι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την παροχή στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις οι οποίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω του ιού αλλά και των φορέων της αγοράς που ζητούν μέριμνα για την παράταση φορολογικών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων και οικονομικών απαιτήσεων. 

Παράλληλα υπό επεξεργασία είναι και σχέδιο εκ περιτροπής απασχόλησης στο Δημόσιο, ακόμη και κλείσιμο υπηρεσιών του κράτους που έχουν συναλλαγές με τους πολίτες.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού όπως και ζητήματα σχετικά με το πώς θα ρυθμιστεί το θέμα των μισθών για εργαζόμενους που υποχρεούνται σε αργία λόγω ανωτέρας βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ