Σταθερή η κατάσταση του 67χρονου – Σε καραντίνα εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Σταθερή είναι η κατάσταση του 66χρονου που ήταν το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην χώρα μας, ο οποίος βρίσκετι στο νοσοκομείο του Ρίου. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο 67χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Ο 66χρονος είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ, όπου φαίνεται πως μολύνθηκε με τον κορωνοϊό, ενώ αποτελεί το σοβαρότερο μέχρι στιγμής κρούσμα από τους 9 συνολικά ασθενείς που νοσούν στη χώρα μας.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν ακόμη 52 συνταξιδιώτες του, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για το κρούσμα. Από χθες, δόθηκαν οδηγίες να εξεταστεί ολόκληρο το γκρουπ που συμμετείχε στην εκδρομή. Οι 30 είναι από τον Δήμο Πηνείας, 10 από τον Πύργο, 10 από την Πάτρα και 2 από την Ζάκυνθο.

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν μπει ήδη σε καραντίνα, καθώς κάποιοι αντιμετώπιζαν μικρά συμπτώματα, όπως δέκατα και βήχα. Μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, ο πατήρ Γιώργης, ο οποίος πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, λέγοντας σε κάμερα τοπικής ιστοσελίδας πως οι «μισοί γυρίσαμε από το ταξίδι με βήχα και πυρετό».

Για τον σκοπό αυτό άδειασε μια πτέρυγα στο νοσοκομείο.

Σε καραντίνα είναι και μέλη του προσωπικού νοσοκομείων -σε Αμαλιάδα και Πάτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ