Κορωνοϊός: Σε καλή κατάσταση η ασθενής στην Θεσσαλονίκη – Υπό έλεγχο οι υπόλοιποι επιβάτες

Σε καλή κατάσταση και χωρίς να έχει σοβαρά συμπτώματα νοσηλεύεται η 38χρονη στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην χώρα μας, η λεγόμενη και ως “ασθενής μηδέν”. 

Η 38χρονη είναι απύρετη, κάτι που εμπνέει αισιοδοξία στους γιατρούς για την πορεία της κατάστασης της υγείας της, καθώς η συμπτωματολογία είναι ήπια. Παρόλα αυτά, η ασθενής θα παραμείνει σε απομόνωση για τις επόμενες 14 μέρες. 

Υπό παρακολούθηση όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το κρούσμα, εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της από την στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο από Μιλάνο και ακολουθήθηκαν οι εξής ενέργειες: 

  • Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
  • Ενημέρωση όλων των επαφών ώστε εάν εμφανίσουν συμπτώματα, να ακολουθηθούν όλες οι πρέπουσες διαδικασίες. Επίσης τους έγινε η σύσταση να μην ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.
  • Έλεγχος όλων των ασθενών που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

  •  Απολύμανση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στο κλειστό Δημοτικό σχολείο, το οποίο αποφασίστηκε να μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ