Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία – Συναγερμός και έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας 84χρονος από το Μπέργκαμο, σύμφωνα με το Rai

Όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα τόσο ο ραδιοφωνικός σταθμός της RAI όσο και το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η Ιταλία έχει πια και τέταρτο νεκρό από την επιδημία του κορωνοϊού στην Βόρεια Ιταλία. 

Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας 84χρονος από το Μπέργκαμο, σύμφωνα με το Rai. O άνδρας νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Ιταλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Κίνα (όπου και ξεκίνησε η επιδημία) και την Νότια Κορέα. 

Συναγερμός και έκτακτα μέτρα

Οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το χαρακτήρισε ως «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Λόγω της αύξησης κρουσμάτων, οι Αρχές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ