Πόλεμος…Ελέγχου στην Γεν. Συνέλευση της Folli Follie!

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της νέας διοίκησης για τον διορισμό νέας Επιτροπή Ελέγχου του ομίλου.

Σε πολεμικό κλίμα διεξήχθη η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie με τις εμπλεκόμενες πλευρές να δίνουν σκληρή μάχη ελέγχου της διοικητικής εξουσίας της εταιρείας. Το σχέδιο για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου από την οικογένεια Κουτσολιούτσου μπορεί να είχε… άδοξο τέλος λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνέλευσης αλλά η διαδικασία δεν κύλησε “αναίμακτα”΄για το νέο διοικητικό συμβούλιο, που διορίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου που πρότεινε η διοίκηση της Folli Follie από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και θα έχουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών, καταψηφίστηκαν με μεγάλη διαφορά καθώς είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές κινήσεις και άτυπες συμφωνίες, προκειμένου να μπλοκαριστεί εκ νέου η προσπάθεια της εποπτικής αρχής. 

Έτσι, η γενική συνέλευση δεν εξέλεξε μέλη στην Επιτροπή Ελέγχου, αφού η πλειοψηφία των παριστάμενων μετόχων (προεξάρχοντος του Δ. Κουτσολιούτσου) αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο .

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν κατά της προτεινόμενης σύνθεσης της Επιτροπή Ελέγχου μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 26.506.204 μετοχές και κατείχαν ποσοστό 62,14% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν στη γενική συνέλευση. Από την άλλη πλευρά υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 1.560.819 μετοχές, δηλαδή σχεδόν το ποσοστό 3,66% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Καθοριστικό ρόλο όμως έπαιξε η αποχή από την ψηφοφορία αφού μέτοχοι που εκπροσωπούν 14.587.114 μετοχές (δηλ. ποσοστό 34,20% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν) τηρώντας ουδέτερη στάση, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν  θα μπορούσε να μεταβάλλει τις ισορροπίες της ψηφοφορίας.

Η πρόταση του νέου διοικητικού συμβουλίου για τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ανέφερε την τοποθέτηση του Περικλή Δοντά (ως προέδρου), με μέλη τους Γιώργος Ιωαννίδης και Ηλία Πεντάζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ορισθεί νέα τριμελής επιτροπή από πρόσωπα διαφορετικά από τα μέλη που προτάθηκαν στη Γενική Συνέλευση (και απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία), τα οποία θα έχουν την έγκριση του νέου Δ.Σ. και την άτυπη έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις .

Όμως, άγνωστο παραμένει σε αυτή την φάση η απόφαση της οικογένειας Κουτσολιούτσου και αν θα συμφωνήσει σε μια νέα σύνθεση ή θα επιδιώξει και πάλι να θέσει εκτός οποιαδήποτε πρόταση ώστε να δημιουργηθεί αδιέξοδο στην λειτουργία της εταιρείας ή να δεχτούν οι υπόλοιποι μια δική του επιλογή προσώπων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν σίγουρο πως σε περίπτωση νέας καταψήφισης, θα υπάρξει νέα παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Ελέγχου, διαμέσου της δικαστικής οδού.

Στα “παιχνίδια εξουσίας” και εσωτερικών ισορροπιών της Folli Follie εντάχθηκε και η πρόταση για την Πολιτική Αποδοχών της εταιρείας, η οποία καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την γενική συνέλευση των μετόχων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι “αποκαλύψεις” και οι… εκπλήξεις, που είχαν ανεπισήμως προαναγγελθεί από τις δυο πλευρές δεν παρουσιάστηκαν τελικά στην γενική συνέλευση των μετόχων και συνεπώς θα πρέπει να αναμένονται αρκετά νέα “επεισόδια” μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο σήριαλ του ομίλου της Folli Follie.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ