H Citigroup απέλυσε υψηλόβαθμο στέλεχος, γιατί έκλεψε το κυλικείο

H Citigroup έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν από τους πιο υψηλόβαθμους trader ομολόγων της στο Λονδίνο, με την κατηγορία ότι έκλεψε το κυλικείο του γραφείου.

Ο Πάρας Σαχ άφησε ξαφνικά το πόστο του τον περασμένο μήνα ως επικεφαλής συναλλαγών ομολόγων υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο τραπεζικός κολοσσός κατηγορεί τον κ. Σαχ ότι έκλεψε φαγητό από το κυλικείο στα κεντρικά γραφεία στο Κανάρι Γουάρφ στο Λονδίνο, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times.

H Citi αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με τους FT, ο 31χρονος ήταν ένας από τους πιο επιφανείς trader χρέους στην Ευρώπη. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Citi το 2017, μετά από επτά χρόνια στην HSBC.

Δύο πρώην συνάδελφοί του στην τράπεζα ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ήταν καλά δικτυωμένος και επιτυχημένος trader.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη τράπεζα επιβάλλει αυστηρή ποινή σε στέλεχος για κλοπή, ακόμα και για μικρό ποσό. Η ιαπωνική Mizuho Bank απέλυσε στέλεχος της στο Λονδίνο το 2016, όταν τον έπιασαν να κλέβει ένα εξάρτημα από το ποδήλατο συναδέλφου, αξίας περίπου 5 στερλινών.

Το 2014, η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (FCA) απέκλεισε στέλεχος της BlackRock από την ανάληψη υψηλόβαθμων θέσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή είχε επανειλημμένα χρησιμοποιήσει το μετρό χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Ο Τζόναθαν Μπάροους ήλθε τελικά σε διακανονισμό για την υπόθεση, καταβάλλοντας το ποσό των 43.000 στερλινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ