Κ. Μητσοτάκης: Θα γκρεμίσω τις φυλακές Κορυδαλλού, στη θέση τους θα γίνει πάρκο

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού  προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η κατεδάφιση των φυλακών, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του Κορυδαλλού και μέσα στον αστικό ιστό αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο των κατοίκων του Κορυδαλλού, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. 

Χώροι πράσινου σε όλη τη χώρα

Την αλλαγή της εικόνας των μεγάλων πόλεων ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, καθώς ολόκληρες γειτονιές πρόκειται να αλλάξουν όψη στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης. 

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση του χώρου από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα έργο που όπως υποστήριξε θα αναγεννήσει εξ ολοκλήρου τις γύρω περιοχές αναγεννώντας κυριολεκτικά τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια.

“H Αθήνα αποκτά έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει δε να τονιστεί πως ο πρωθυπουργός δεν στάθηκε μόνο στη εξαγγελία του έργου αλλά προχώρησε ακόμη ένα βήμα πιο πέρα, δείχνοντας ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ευχαριστώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα χρηματοδοτήσει τις πρώτες μελέτες του συγκεκριμένου έργου.

Ταυτόχρονα οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες. Τέλος δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Το μητροπολιτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στο Κερατσίνι, θα φιλοξενεί αθλητικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις. Για το λόγο αυτό θα μετατραπούν 204 στρέμματα στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και στο ίδιο σημείο ιδρύεται διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού. “Στον χώρο των παλαιών Λιπασμάτων ανθίζουν πλέον ο πολιτισμός και η τεχνολογική πρόοδος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ