Sniper: Η αντεπίθεση του ΧΑ με τον Κοντόπουλο, τι περιμένει η Optima Bank και οι επενδύσεις της Shopflix

Η Ελλάδα είναι «μόδα», ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει σε κάποιους ή όχι! Και αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία και φυσικά και στις επιχειρήσεις! 

Ένας πυλώνας της οικονομίας που στην Ελλάδα έχουμε κατά κάποιον τρόπο ξεχάσει είναι αυτός του Χρηματιστηρίου! Οι λόγοι που αυτό συνέβη δεν χρειάζεται να αναλυθούν τώρα και πόσο μάλλον σε αυτή τη στήλη! 

Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν ωστόσο πως ήρθε η ώρα το ΧΑ να δείξει τα «δόντια» του και να τραβήξει πάνω του τα «φώτα». Οι συνθήκες εξάλλου είναι ξεκάθαρα υπέρ του! 

Η Ελλάδα είναι «μόδα», ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει σε κάποιους ή όχι! Και αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία και φυσικά και στις επιχειρήσεις! 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το Ελληνικό Χρηματιστήριο, υπό την ηγεσία του νέο CEO του ΧΑ, Γιάννου Κοντόπουλου, ετοιμάζεται για την δική του αντεπίθεση προκειμένου και πάλι να αναγνωριστεί η αξία του θεσμού! 

Ισχυρά όπλα στην προσπάθεια του ΧΑ, αλλά και του ίδιου του Γιάννου Κοντόπουλου, είναι αφενός το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και η Optima Bank! Η εισαγωγή του ΔΑΑ υπολογίζεται τον Νοέμβριο του 2023 και αναμένεται να σηκώσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ!  

Η εισαγωγή αυτή αναμένεται, όπως είναι λογικό, να προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, όχι μόνο για τις μετοχές του ΔΑΑ, αλλά και για τις μετοχές άλλων εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών που σήμερα μπορεί να μην βρίσκονται στο «στόχαστρο» των ξένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων!

Από κοντά έρχεται και η Optima Bank, η εισαγωγή της οποίας στο ΧΑ αναμένεται να προηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, καθώς καθοριστικός παράγοντας της διοίκησης της Optima Bank είναι ο χρόνος που θα λάβουν χώρα οι εκλογές!

Στο μεταξύ ο Γιάννος Κοντόπουλος φαίνεται να «κλείνει» το μάτι και στις Startup επιχειρήσεις, οι οποίες από την δική τους πλευρά βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο της επικαιρότητας με τελευταίο παράδειγμα την πρόσφατη εξαγορά της Augmenta. 

Θετικός ο απολογισμός της πρώτης χρονιάς για την Shopflix, καθώς ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώθέτοντας παράλληλα ως στόχο να κατακτήσει την πρώτη θέση στο e-commerce σε τρία χρόνια από σήμερα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ