Όσα δεν είπε η αντιπολίτευση για τους πλειστηριασμούς των funds, η συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα που άργησε επτά χρόνια και τα δάκρυα των Τούρκων στα σύνορα

Όλα όσα είδε και άκουσε ο Ελεύθερος Σκοπευτής της Business Voice και του emea.gr μέσα στην εβδομάδα!

Πολλή σκόνη έχει σηκώσει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρίσκουν την ευκαιρία να ρίξουν τα βέλη τους προς την κυβέρνηση. Έχουμε πει βέβαια πολλές φορές ότι η θέση της διακυβέρνησης είναι θέση ευθύνης, ενώ αυτή την αντιπολίτευσης είναι η πιο safe, αφού το μόνο που κάνεις είναι κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς! 

Και από κοντά και τα Μέσα (και φυσικά και οι φίλοι μας οι δημοσιογράφοι), που με την σειρά τους πήραν την κατάλληλη «πάσα» για να λαϊκίσουν (χειρότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) και να θυμηθούν τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. 

Επί της ουσίας όμως δεν λέει κανείς τίποτα. Μπλα… Μπλα… Μπλα… Μπλα… μόνο αυτό ακούμε. Τίποτα άλλο. Στόχος όλων να καταφέρουν να πουν την καλύτερη ατάκα! Λες και θα αλλάξει κάτι αν ένας άνθρωπος που ταλαιπωρείται θα αισθανθεί καλύτερα αν ακούσει μια «εξυπνάδα» από έναν πολιτικό ή έναν δημοσιογράφο! 

Έτσι λοιπόν όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει ακουστεί πουθενά πως τα Funds έχουν συμφωνήσει να μην κάνουν πλειστηριασμούς σε δάνεια που συνδέονται με ακίνητα η αξία των οποίων είναι 100.000 ευρώ! Το ακούσατε πουθενά; Όχι βέβαια! Σιγά να μην ακουστεί κάτι τέτοιο. 

Όπως και στα ψιλά πέρασε (σχεδόν δηλαδή) η κυνική αναφορά του κ. Τσίπρα πως επί των ημερών του έγιναν 25.000 πλειστηριασμοί! Ναι για την Ελλάδα μιλάμε! Όχι για κάποια άλλη χώρα! 

Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην ίδια αίθουσα με τον κ. Στουρνάρα και όπως μάθαμε δεν φρόντισε να πει ούτε μια συγνώμη στον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και υπουργό Οικονομικών της χώρας όταν ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε τον κ. Στουρνάρα ο γερμανοτσολιά (η ηπιότερη έκφραση, για να είμαστε ειλικρινείς). 

Και να ήταν μόνο ο κ. Τσίπρας που φαίνεται να έχει ξεχάσει όσα έχει πει και όσα (κυρίως αυτό) έκανε στην διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίζουν μια υπέρμετρή αλαζονεία η οποία τουλάχιστον μας προβληματίζει! 

Αρκετά όμως με τους πολιτικούς! Κοσμοσυρροή επικράτησε, εχθές, πρώτη μέρα λειτουργίας του ανανεωμένου Πλαισίου στο Mall που μας μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο ως μαγαζί! Οι άνθρωποι του Πλαισίου φαίνεται πως για ακόμη μια φορά «κέντησαν».

Εξαιρετικά συγκινητικές ήταν  οι ιστορίες που έφεραν στις «αποσκευές» τους οι Έλληνες διασώστες που βρέθηκαν στην Τουρκία, αφού ο σεισμός χτύπησε με μανία τη γειτονική χώρα! 

Συγκινητικός όμως ήταν και ο τρόπος που οι Τούρκοι χαιρέτησαν την ελληνική συμμετοχή στο δράμα τους. Έτσι, στα βόρεια σύνορα μας, οι Έλληνες συνοριοφύλακες ήρθαν αντιμέτωποι με μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, καθώς όλα τα φορτηγά που εισέρχονταν στην χώρα είχαν μπροστά τους την ελληνική και την τουρκική σημαία. Κάποιοι είδαν μάλιστα και δάκρυα στα μάτια των Τούρκων οδηγών!

Ο Ελεύθερος Σκοπευτής δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Business Voice #6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ