Δεν προχωρούν -τελικά- εις… γάμου κοινωνία οι Allwyn και Cohn Robbins, η συνεχιζόμενη πορεία εξαγορών της PeopleCert, το καινοτόμο έργο AR στο οποίο πρωταγωνιστεί η Motor Oil, το αποτελεσματικό sprint του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Καρδίτσα και τα «γεμάτα ταμεία» ενόψει για την OFC Υπηρεσίες Αεροπορικού Καυσίμου

Η Allwyn αποτελεί μια επιχείρηση «παραγωγής μετρητών», διαθέτοντας ισχυρή οικονομική και λειτουργική βάση, στοιχεία που της επιτρέπουν να ακολουθήσει τη στρατηγική οργανικής και ανόργανης ανάπτυξης, επενδύοντας σε κάθε δυνητική νέα επιχειρηματική ευκαιρία και πρόκληση.

[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Μέχρι προ μερικών ημερών θεωρείτο -περίπου- ως βέβαιο πως οι Allwyn και Cohn Robbins θα προχωρούσαν σε μια επιχειρηματική συνένωση μέσω της οποίας η πρώτη θα εισήγαγε τις μετοχές της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), διευκολύνοντας σημαντικά την δυνατότητα να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια.

Παρόλα αυτά, κάτι οι ισχυρές ενδείξεις υποστήριξης κατά τις πρόσφατες συναντήσεις με επενδυτές, κάτι το ασταθές διεθνές περιβάλλον όπου οι ανησυχίες εντείνονται σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, των επιτοκίων και της πιθανής ύφεσης, τελικά οι δύο πλευρές, η Allwyn για την ακρίβεια, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στο όλο εγχείρημα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές είχαν ήδη προσφέρει δεσμεύσεις σχεδόν 700 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να υποστηρίξουν την απορρόφηση της Cohn Robbins από μέρους της Allwyn.

Στελέχη της τελευταίας, η οποία και αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΟΠΑΠ, ανέφεραν πως η κορυφαία εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο να συμμετέχει στις δημόσιες αγορές σε εύθετο χρόνο, όταν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, ενώ ταυτόχρονα θα εντείνει την διαδικασία επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Allwyn αποτελεί μια επιχείρηση «παραγωγής μετρητών», διαθέτοντας ισχυρή οικονομική και λειτουργική βάση, στοιχεία που της επιτρέπουν να ακολουθήσει τη στρατηγική οργανικής και ανόργανης ανάπτυξης, επενδύοντας σε κάθε δυνητική νέα επιχειρηματική ευκαιρία και πρόκληση.


Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο «Ιανός» έπληξε με σφοδρότητα την Καρδίτσα, προκαλώντας αναρίθμητα προβλήματα -μεταξύ άλλων και- στις υποδομές της ευρύτερης περιοχής. Όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασοι και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, σε μια από τις πολλές –είναι αλήθεια- επιτόπιες επισκέψεις και επιβλέψεις του στην ευρύτερη περιοχή- η Πολιτεία ξεκίνησε ένα τιτάνιο έργο προκειμένου να «τρέξει» μια σειρά από έργα αποκατάστασης. Όπως πάντα, «εχθρός» μα και ζητούμενο είναι η αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση του χρόνου. Σήμερα, τα απαιτούμενα έργα έχουν ολοκληρωθεί σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, ενώ όσα απομένουν εξελίσσονται με εντυπωσιακά ταχύ ρυθμό και σίγουρα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Αρκεί να σημειωθεί πως πρόκειται για συνολικά 400 έργα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, συνολικού ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ σε γέφυρες και οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων.

Από τη γέφυρα Αμπελικού μέχρι τον περιφερειακό δρόμο και την πεζογέφυρα στο Μουζάκι και από τη γέφυρα στο Πευκόφυτο στα όρια Μουζακίου-Αργιθέας, σε οδικά τμήματα που εκτελούνται αποκαταστάσεις στην Αργιθέα, έναν μικρό ορεινό δήμο.

Παράλληλα, ξεχωριστή σημασία δίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ τις περιοχές γύρω από τον Ε65. Την ίδια στιγμή, ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ταυτόχρονα γίνονται έργα για την προσθήκη μιας νέας πτέρυγας στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, αναβαθμίζοντας αισθητά τη δυναμική και εν γένει λειτουργικότητά του.


Η πορεία… σφαίρα με την οποία τρέχει κατά τη φετινή σεζόν ο τουρισμός στη χώρα μας ευνοεί μια ευρεία σειρά από επιχειρήσεις, μα και επαγγελματικές κατηγορίες.

Μια εξ’ αυτών και αυτή της παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής αεροπορικού καυσίμου.

Κυρίαρχη σε αυτόν τον τομέα στη χώρα μας, η OFC Υπηρεσίες Αεροπορικού Καυσίμου Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει προ 24 ετών, το 1998, με δικαίωμα παραχώρησης για 23 έτη, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή αεροπορικού καυσίμου, μέσω του συστήματος ανεφοδιασμού “Hydrant”, του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Η OFC αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Μότορ Όιλ, της AVIN OIL A.E. και της Skytanking NV. Πρόκειται για ένα κοινοπρακτικό σχήμα που «παντρεύει» τον μεγαλύτερο εγχώριο ιδιωτικό όμιλο εταιρειών πετρελαιοειδών με διεθνείς «παίκτες», οι οποίες με τη σειρά τους εξειδικεύονται στο σχεδιασμό και τη λειτουργία συστημάτων αεροπορικού καυσίμου.

H εταιρεία παρέχει στους πελάτες της, εταιρείες εμπορίας αεροπορικού καυσίμου, υπηρεσίες διαμετακόμισης αεροπορικού καυσίμου, που περιλαμβάνουν την παραλαβή καυσίμων και την προσωρινή αποθήκευση αυτών με μοναδικό σκοπό να διανεμηθούν στους Intο-Plane Agents στον ΔΑΑ μέσω του συστήματος ανεφοδιασμού “Hydrant”. Ως Intο-Plane Agents λογίζονται όσες επιχειρηματικές οντότητες έχουν συνάψει συμφωνίες εφοδιασμού αεροπλάνων με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η αρχική Σύμβαση Εκχώρησης Τροφοδοσίας Καυσίμων, που υπογράφηκε το 1998 και έληγε στις 31 Οκτωβρίου 2021, επεκτάθηκε μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, με την πρόσθετη συμβολαιογραφική πράξη που υπογράφηκε στις 5 Οκτωβρίου 2021 μεταξύ της OFC και του ΔΑΑ. Τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία κέρδισε για δεύτερη συνεχή φορά τον διαγωνισμό για το δικαίωμα σύμβασης παραχώρησης από τον “Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος” των υπηρεσιών διαχείρισης των εγκαταστάσεων παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής, μέσω υπογείου συστήματος “Hydrant”, του αεροπορικού καυσίμου στον ΔΑΑ. Μάλιστα, η καινούρια σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 19 ετών με επιλογή 5ετούς παράτασης και ξεκίνησε να ισχύει από την 1η Μαΐου 2022.

Προκειμένου να σχηματίσετε μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις business της OFC, αρκεί να σημειωθεί πως προπανδημικά, το 2019, ο προϋπολογισθείς όγκος καυσίμου διαμορφωνόταν σε 760.000 m3 , ενώ o πραγματοποιηθείς ανήλθε σε 787.605,64 m3 , σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον προϋπολογισθέντα κατά 3,63%. Τα δε συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν στα 9.743.586,52 ευρώ. Την πρώτη χρονιά που ενέσκηψε ο κορωνοϊός, το 2020, ο προϋπολογισθείς όγκος καυσίμου ανήρχετο σε 800.000 m3, ωστόσο τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς και εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας αναθεωρήθηκε σε 356.000 m3, ενώ τον Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκε εκ νέου σε 310.000 m3. Ο πραγματοποιηθείς όγκος, εντούτοις, διαμορφώθηκε σε 295.361,14 m3, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τον αρχικώς προϋπολογισθέντα κατά 63,1%. Όσο για τα συνολικά έσοδα της OFC, ανήλθαν σε 4.820.716,83 ευρώ. Σε ότι αφορά στην περυσινή χρονιά, ο όγκος καυσίμου που είχα αρχικά προϋπολογιστεί έφτανε στα 410.000 m3, ωστόσο ο πραγματοποιηθείς όγκος ανήλθε σε 491.574,31 m3, σημειώνοντας αύξηση κατά 19,90 %. Εάν αναρωτιέστε περί των συνολικών εσόδων που σημείωσε η OFC, στις 31η Δεκεμβρίου 2021 ανήλθαν σε 8.288.642,86€.

Όσο για το τι μέλλει γεννέσθαι για το 2022, τα δεδομένα καταδεικνύουν πως τόσο ο όγκος των καυσίμων που θα διατεθεί, όσο και η αξία τους μέσω των εσόδων που θα προσποριστεί η OFC, θα κινηθούν σε επίπεδα ρεκόρ!


Η PeopleCert ολοκλήρωσε την εξαγορά της Quality Assurance Institute (QAI) που ειδικεύεται στην παροχή πιστοποιήσεων στην Επιχειρησιακή Ανάλυση, τη Δοκιμή και την ποιότητα του Λογισμικού, αλλά και τη γλωσσομάθεια.

Το Quality Assurance Institute (QAI) ιδρύθηκε το 1980 και είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών με έδρα τις ΗΠΑ. Τα τελευταία 40 χρόνια, η QAI υπήρξε πρωτοπόρος ηγέτης στον χώρο πιστοποίησης Ποιότητας Λογισμικού, Δοκιμών Λογισμικού και Επιχειρηματικής Ανάλυσης και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο εξέχων πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών σε αυτόν τον τομέα της βιομηχανίας πληροφορικής.

Με τις συγκεκριμένες παγκοσμίως αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις QAI, η PeopleCert συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο της στους τομείς πληροφορικής και ψηφιακού μετασχηματισμού, διαχείρισης έργων, επιχειρήσεων και γλωσσών, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τη σουίτα προϊόντων ανάπτυξης λογισμικού. Σημειώνεται πως η PeopleCert αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης.


Σε ένα καινοτόμο Κοινοτικό έργο για την ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ψηφιακής εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης του προσωπικού της βιομηχανίας καυσίμων, που βασίζεται στην τεχνολογία deep learning και της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες ενσωμάτωσής τους σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, όπως λ.χ. τα tablets και τα “έξυπνα” γυαλιά, συμμετέχει ενεργά η Motor Oil.

Πρόκειται για το έργο που τιτλοφορείται ως «Σύστημα Επαυξημένης Πραγματικότητας για Εκπαίδευση και Συντήρηση σε Βιομηχανικό Περιβάλλον» (ARTEMIS), το οποίο ουσιαστικά αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός συστήματος (software και hardware) επαυξημένης πραγματικότητας για χρήση σε βιομηχανικό περιβάλλον παραγωγής καυσίμων, το οποίο με τη σειρά του θα εξασφαλίζει ταχύτητα εκπαίδευσης και δράσης ως προς την επίλυση βλαβών και την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμό. Ζητούμενο; Η εξάλειψη σφαλμάτων με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων από την μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Οι χρήστες θα μπορούν να αναγνωρίσουν αντικείμενα από το κοντινό περιβάλλον, να προβάλλουν σχετικές πληροφορίες, αλλά και να πραγματοποιήσουν μια σειρά από ενέργειες για την επισκευή/συντήρηση του βιομηχανικού εξοπλισμού ακόμα και με απομακρυσμένη καθοδήγηση εξειδικευμένου τμήματος τεχνικής υποστήριξης.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ2ΕΔΚ-03392)

Εκτός της Motor Oil στο εν λόγω έργο συμμετέχει και η εταιρεία Satways, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής καινοτομίας, που διαθέτει σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ενώ εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού Διοίκησης και Ελέγχου (Command and Control) που επιτρέπουν στις Υπηρεσίες Ασφάλειας, Πολιτικής Προστασίας, προστασίας κρίσιμων υποδομών (λ.χ. λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές ενέργειας) και ασφάλειας συνόρων να διαχειρίζονται ταχύτερα, πιο αποδοτικά και πλήρως οργανωμένα τόσο τα καθημερινά περιστατικά, όσο και περιπτώσεις κρίσης.


Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, οι οποίες και κατατέθηκαν για το 67% του εν λόγω Οργανισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε να εκκινήσει τη διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών.

Σημειώνεται πως στον διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές συνολικά τρία επενδυτικά σχήματα, ήτοι τα Attica A.E. Συμμετοχών & Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε., Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.P.A. – Mινωϊκές Γραμμές Α.Ν.Ε. & Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε. και ΟΛΘ Α.Ε.


Σε φουλ ρυθμούς κινείται η Natech προκειμένου να λάβει -κατά το δυνατόν πιο σύντομα- «σάρκα και οστά» το project της ψηφιακής τράπεζας που «τρέχει».

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης στελεχών μιας σειράς ειδικοτήτων που εκτείνονται από mobile developers, μηχανικούς data base και DevOps μέχρι scrum master, Full stack και data base developers.

Όσοι πιστοί σπεύσατε!


Η εξαιρετική δουλειά που κάνει τόσο η Oracle, μα όσο και η Ελένη Τσίπα, Υπεύθυνη Προγράμματος για τις Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία, καταδεικνύεται και από το γεγονός της πρόσφατης τιμητικής διάκρισης με πέντε συνολικά βραβεία που απονεμήθηκαν στην εταιρεία για τη συνεχή προσφορά της Oracle Academy στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά το τελευταίο τρίμηνο, η Oracle Academy έλαβε ένα Gold Cloud Computing Awards 2022 στην κατηγορία PaaS Excellence, δύο Gold Hellenic Responsible Business Awards 2022 στις κατηγορίες Επενδυτικό Μοντέλο και Ποιοτική Εκπαίδευση, καθώς επίσης και δύο Silver Educational Leaders Awards 2022 στις κατηγορίες Digital Education και Distance/Hybrid Learning.

Μέσω των προαναφερθέντων πολλαπλών βραβεύσεων, η Oracle Academy αναγνωρίζεται -ουσιαστικά- για την συνεισφορά της, συνεργαζόμενη με τους εκπαιδευτικούς φορείς και τους συνεργάτες της αναφορικά με την υποστήριξη εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο για την προώθηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, των δεξιοτήτων, της καινοτομίας και της διαφορετικότητας και της ένταξης.

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ