Έντονη κινητικότητα (και ευρώ) στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού της Αττικής, μια (αισθητή) αποχώρηση, η (πελατειακή) πίστη ανταμείβεται και πολλαπλές χορηγίες με (άκρως) θετικό πρόσημο!

Καθημερινά στο emeaGr όσα κρύβονται πίσω από τα μικρά και δυσανάγνωστα γράμματα στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο

[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Τροποποιήθηκε με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Ξένων Άμεσων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 3908/2011, στην κατηγορία της Περιφερειακής Συνοχής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων του άρθρου 6, η υπό σύσταση επιχείρηση APOLLO ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ για την ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αλλαγή του φορέα του επενδυτικού σχεδίου από την APOLLO ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ στην επιχείρηση ΑΣΤΗΡ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ε., αλλά και στην τροποποίηση επενδυτικού σχεδίου της πρώτης από μέρους της δεύτερης που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό και επέκταση της δυναμικότητας της Μαρίνας Βουλιαγμένης, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με €22.473.000 και συνολικής ενίσχυσης 3.370.950 ευρώ, ήτοι ποσοστού της τάξεως του 15% του ενισχυόμενου κόστους, η οποία και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης. Όπως εκτιμάται, αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά 149 θέσεις εργασίας έπειτα από την υλοποίηση της σχετικής επένδυσης.


Μια νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στην Αττική, και δη στην Πούντα Ζέζα στο Σούνιο, δυναμικότητας 179 δωματίων και συνολικά 406 κλινών προχωρά η WHG ΣΟΥΝΙΟ Α.Ε. Μάλιστα, το επενδυτικό σχέδιο που είχε θέσει υπόψιν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (Ζ΄ κύκλος), έλαβε το «πράσινο» φως. Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής (για συμβατική επένδυση) συνολικού ύψους 1.423.182,42 ευρώ, σε συνολικό ενισχυόμενο κόστος του επενδυτικού σχεδίου ύψους 14.231.824,17 ευρώ.


Παραμένοντας στο ίδιο πλαίσιο, στο καθεστώς ενίσχυσης Γενική Επιχειρηματικότητα των άρθρων 37, 38, 39, 40 και 41 του Ν. 4399/2016 (Γ’ κύκλος), υπάγεται με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το επενδυτικό σχέδιο της ALUMINCO A.E.

Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αναφέρεται στην επέκταση της δυναμικότητας προϊόντων διέλασης από 13.000.000 σε 31.000.000 κιλά σε ετήσια βάση της υφιστάμενης μονάδας στη θέση Μεγάλη Ράχη της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 6.755.640 ευρώ. Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης συνολικού ύψους 297.586,80 ευρώ, καθώς επίσης και ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης που ανέρχεται στα 1.939.350 ευρώ.


Έπειτα από μια τριετία στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, όπου κλήθηκε να λειτουργήσει σε ένα γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, και ανταπεξήλθε με ξεχωριστή επιτυχία, ο Γιώργος Φιλιόπουλος παραιτήθηκε προκειμένου να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην επαγγελματική του καριέρα.

Κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας του κ. Φιλιόπουλου, υλοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις και ενέργειες (λ.χ. έλαβαν χώρα μεγέθη-ρεκόρ στις εξαγωγές, ακόμη περισσότεροι τομείς της οικονομίας περιελήφθησαν στις παρεχόμενες υπηρεσίες από μέρους της Enterprise Greece, ακόμη περισσότερες δράσεις υποστηρίχτηκαν, ολοκληρώθηκε η πλήρης ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών του Οργανισμού κ.ο.κ.).

Ο κ. Φιλιόπουλος θα παραμείνει σε θέση συμβούλου στην Enterprise Greece προκειμένου να συμβάλει στην ομαλή διαδικασία διαδοχής από μέρους του μελλοντικού Διευθύνοντος Συμβούλου.


Ολοένα και εντείνονται οι προσπάθειες των επιχειρήσεων στον ευρύτερο τομέα του customer care, προκειμένου αφενός μεν να παράσχουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες και οικονομικές προσφορές προς την πελατεία τους και αφετέρου δε να μην βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να φυλλορροούν οι πελάτες τους προς άλλες πολιτείες ή ανταγωνιστές επί το ορθότερο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΚΟ λανσάρισε το νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης υπό την επωνυμία “ΕΚΟ Smile”.

Μέσω του νέου loyalty προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στα μέλη να συλλέγουν Smile πόντους με τις αγορές που πραγματοποιούν σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια της ΕΚΟ, πανελλαδικά, και να τους εξαργυρώνουν, απολαμβάνοντας μοναδικά προνόμια, δώρα, ακόμη κι εμπειρίες.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους και με την εξαργύρωσή τους να ευνοούνται από ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, σε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κληρώσεις με έπαθλα ξεχωριστά δώρα, αλλά και σε διαγωνισμούς που θα τους προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επιβράβευσης, η ΕΚΟ προσφέρει τώρα σε κάθε νέο μέλος που κάνει εγγραφή τους πρώτους 100 πόντους, μαζί με μία δωροεπιταγή καυσίμου αξίας €3, αλλά και τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε κλήρωση για μια από τις συνολικά 500 διπλές προσκλήσεις για την Υπέρ-Ειδική Διαδρομή “EKO Super Special Stage” του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Όσο για την διαδικασία εγγραφής, είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς όλοι μπορούν να γίνουν μέλη στο νέο “EKO Smile” μέσω της εφαρμογής ΕΚΟ Smile App, είτε στο www.ekosmile.gr ή κάνοντας απλώς την εγγραφή τους σε ένα συνεργαζόμενο πρατήριο της ΕΚΟ.


Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης “Proud of Youth” που υλοποιεί για 14η χρονιά, επιβραβεύει τους Αριστούχους Απόφοιτους Γενικών Ενιαίων και Επαγγελματικών Λυκείων των ετών 2021 και 2022, από τους όμορους δήμους των εγκαταστάσεών του.

Συγκεκριμένα, η επιβράβευση αφορά σε αποφοίτους Γενικών Ενιαίων Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων του 2021 ή 2022, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων στο Θριάσιο, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα και Κορδελιού-Εύοσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και Κοζάνης.

Στόχος των ΕΛ.ΠΕ μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η επιβράβευση των υψηλών μαθητικών επιδόσεων με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς αναμένεται να επιβραβευτούν απόφοιτοι Λυκείων βάσει του βαθμού απολυτηρίου και των μορίων εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ως απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι υποψήφιοι να έχουν βαθμό απολυτηρίου 18,1 και άνω και ταυτόχρονα, την ίδια σχολική χρονιά, να έχουν συγκεντρώσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τουλάχιστον 17.000 μόρια οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και 16.000 μόρια των Επαγγελματικών Λυκείων.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια προχώρησε στην επιβράβευση αριστούχων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, υλοποιώντας για δέκατη συνεχή χρονιά σχετικό πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών.


Με σταθερούς ρυθμούς το παγκόσμιο στερέωμα δείχνει να απαλλάσσεται σταδιακά από τις πολλαπλές απαγορευτικές δεσμεύσεις που είχαν τεθεί αναγκαστικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η πανδημία του κορωνοϊού.

Ένας από τους τομείς που δέχτηκε εξαιρετικά σφοδρό «χτύπημα» ως συνέπεια της πανδημικής κρίσης ήταν και αυτός της κρουαζιέρας. Μόλις χθες η Celebrity Cruises προέβη στην εφαρμογή νέων, αναθεωρημένων υγειονομικών πρωτοκόλλων, μέσω των οποίων ουσιαστικά «ανοίγει» ο δρόμος για την επιστροφή της κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα, από τις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και έπειτα, η εταιρεία κρουαζιέρας καταργεί τις απαιτήσεις εμβολιασμού για τα περισσότερα δρομολόγια από λιμάνια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, απλοποιώντας ταυτόχρονα τις οδηγίες υγειονομικών ελέγχων. Αποτέλεσμα; Να κάνει την κρουαζιέρα πιο προσιτή και εύκολη για τους επιβάτες.

Μάλιστα, όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού, που αναχωρούν στα περισσότερα δρομολόγια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μπορούν πλέον να ταξιδέψουν, εφόσον πληρούν τις τοπικές προϋποθέσεις διαγνωστικού ελέγχου (τεστ) προκειμένου να επιβιβαστούν. Παράλληλα, η Celebrity Cruises θα δέχεται -πλέον- οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο τεστ, συμπεριλαμβανομένων των self test χωρίς επίβλεψη, για πολλούς προορισμούς.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Celebrity Cruises πρωτοστάτησε στην διαδικασία επιστροφής στην… κανονικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς το Celebrity Edge ήταν το πρώτο πλοίο που επανεκκίνησε τις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ στις 26 Ιουνίου 2021. Σήμερα, πλέον, ολόκληρος ο στόλος των 15 πλοίων της έχει επιστρέψει σε λειτουργία.


Παραμένοντας στον θαυμαστό κόσμο της θάλασσας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία COSTA CRUISES S.p.A. επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, σε αγαστή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ, προχώρησε σε μια ξεχωριστή δωρεά ζωής. Συγκεκριμένα, μέσω του κρουαζιερόπλοιου Costa Venezia που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, δώρισε συνολικά 11 αναπηρικά αμαξίδια στον φορέα «Δικαίωμα στη Ζωή», αλλά και στον «Παγκρήτιο Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών».

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ