Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Τετάρτη 03.06.2020

  • Άλλο ένα σκληρό “χτύπημα” επιφύλασσε η μοίρα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου. Μετά την απώλεια των πολυτελών οχημάτων που είχαν αποκτηθεί με τα χρήματα των μετόχων και ομολογιούχων της Folli Follie για τις άνετες μετακινήσεις προς τα γραφεία του ομίλου και την διακοπή της χρήσης εταιρικών καρτών, το Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε τη δέσμευση της θαλαμηγού 32 μέτρων «Phalarope» που ανήκει σε εταιρεία στην Μάλτα αλλά ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας.
  • Λέγεται πως τo “πλήγμα” ήταν μεγάλο καθώς υπήρξε το καταφύγιο της οικογένειας Κουτσολιούτσου για 14 χρόνια και είχε συνδεθεί με πολλές και σημαντικές αναμνήσεις τους…
  • Από τις 12 το μεσημέρι ξεκινούν οι αιτήσεις για την χορήγηση δανείων από το πρόγραμμα εγγυήσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας, μέσω του οποίου – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – θα διοχετευθούν στην αγορά συνολικά 3,5 δισ.ευρώ. Σε αντίθεση με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ η χρηματοδότηση δεν συνοδεύεται από ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας.
  • Το ενδιαφέρον είναι αν θα υποβάλλει τελικά αίτημα και η Aegean ή θα “στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις” όπως είχε υποστηριχθεί πρόσφατα σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης.
  • Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζας Χανίων αναμένεται ότι θα είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από μια συμφωνία πώλησης ακινήτου με τα χαρακτηριστικά “φιλέτου” στην Κρήτη. Μετά από πολλές ανατροπές και καθυστερήσεις όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την πώλησή του με ξένα επενδυτικά funds να έχουν τον πρώτο λόγο. Σίγουρα πάντως η είδηση στις δυο τράπεζες δεν ήρθε…Out of The Blue!
  • Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η διαδικασία πώλησης της ιστορικής οινοποιίας «Μαλαματίνα» με τα 125 χρόνια ιστορίας και πρωτοπόρο στην εμφιάλωση ρετσίνας (το 1957) με εφόδιο την τεχνογνωσία, τις εγκαταστάσεις (ανάμεσά τους τέσσερα οινοποιία και εμφιαλωτήριο στη Θεσσαλονίκη) και τη διεθνή αναγνωρισιμότητα από τις εξαγωγές σε 37 χώρες. Περισσότεροι από δέκα είναι επισήμως οι υποψήφιοι…μνηστήρες.
  • Η έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για την προσκόμισή του πορίσματος του δικανικού ελέγχου της Deloitte, που όπως ακούγεται αναδεικνύει «σημεία και τέρατα» στις οικονομικές καταστάσεις προηγούμενων χρήσεων της Creta Farm, ήταν καταλυτική στην επίσπευση της διαδικασίας ενημέρωσης τόσο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και του επενδυτικού κοινού.
  • Κάποιοι εκτιμούν μάλιστα πως αν δεν αναβληθεί το δικαστήριο της Παρασκευής, θα υπάρξουν…συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
  • Ακούγεται στην αγορά πως το μέλλον της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη δεκαετία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στα χέρια δυο Ελληνοκύπριων με διαφορετικές ιδιότητες και ρόλο. Με ακαδημαϊκούς τίτλους και βραβεία ο ένας, με βαθιά γνώση της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων ο άλλος. Με χαμηλό προφίλ και χωρίς δηλώσεις, δουλεύουν αθόρυβα μακριά από την δημοσιότητα και οι δυο. 
  • Και κάτι ευχάριστο από τον χώρο του τουρισμού. Ειδικά για όσους έχουν γενέθλια σήμερα…
  • Συμβόλαιο με τον θρυλικό DJ Βασίλη Τσιλιχρήστο έκλεισε για το καλοκαίρι η διοίκηση του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Αναμένεται κοσμοσυρροή (έστω και με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης) στον Αστέρα Βουλιαγμένης από τους λάτρεις της χορευτικής μουσικής. 

ροή στον Αστέρα Βουλιαγμένης από τους λάτρεις της χορευτικής μουσικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ