Τα στελέχη που «επαναπαύτηκαν», η δυσαρέσκεια Μητσοτάκη και οι «καμπάνες» που έρχονται

Η αποπομπή του Σπύρου Πνευματικού ήταν ένα πρώτο «ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το εσωτερικό της ΝΔ. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για στελέχη που εκλέχθηκαν στις εκλογές του Μαΐου και δεν «τρέχουν» όσο θα έπρεπε στη νέα προεκλογική περίοδο.

Έχουν βγει «μπλοκάκια» στη Πειραιώς και καταγράφονται όλες οι κινήσεις των «γαλάζιων» στελεχών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

Η ΝΔ μπορεί να πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη τον Μάιο, αλλά για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου «οι κάλπες είναι άδειες», όπως λέει χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στις κινήσεις των στελεχών που έλαβαν μεγάλο ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου, καθώς κάποιοι φαίνεται να βρίσκονται σε «αγρανάπαυση», προκαλώντας εκνευρισμό και αρνητικά σχόλια στην Πειραιώς.

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, δεν ήταν τυχαία η δημόσια προτροπή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς όλα τα «γαλάζια» στελέχη να τεθούν σε πλήρη εγρήγορση, διότι η δραστηριότητα που θα επιδείξουν μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, θα κρίνει και τη μελλοντική πολιτική τους πορεία και τη συμμετοχή τους στην επόμενη κυβέρνηση.

Δηλαδή, με απλά λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα προς όλες και όλους, πως αν δεν τρέξουν και σε αυτή την πολύ κρίσιμη προεκλογική περίοδο, όσες ψήφους και αν είχαν λάβει στις εκλογές του Μαΐου, θα μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

«Όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσο μεγάλο πολιτικό όνομα και αν έχουν, όσες ψήφους και αν έχουν λάβει, αν τώρα δεν καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και δεν πάνε από χωριό σε χωριό και από σπίτι σε σπίτι, θα μείνουν εκτός σχεδίων του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε με έμφαση κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, στη στήλη μας.

Όπως μαθαίνουμε, οι αυστηρές εντολές της Πειραιώς έγιναν γνωστές σε όλους και οι πάντες, εντός ΝΔ, γνωρίζουν πως ότι λέει ο πρόεδρος του κόμματος το πράττει.

Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει για δύο τρία «μεγάλα» ονόματα», που μετά τις εκλογές του Μαΐου, «έπιασαν λιμάνι», όπως λένε χαρακτηριστικά, με μια δόση χιούμορ, στην Πειραιώς.

Ακόμη, μετά τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, η Πειραιώς έστειλε μήνυμα σε όλα τα στελέχη που βγαίνουν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα να μην «αυτοσχεδιάζουν», αλλά να ακολουθούν την πολιτική γραμμή του κόμματος, καθώς το όποιο λάθος, δεν πρόκειται να συγχωρεθεί.

Έρχονται «καμπάνες» μετά τις εκλογές…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ