Τα ανοικτά σύνορα, ο πανικός στη Κουμουνδούρου και η λάθος στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Στροφή σε παλαιές, ιδεολογικές απόψεις, φαίνεται πως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας, λίγο πριν από τις εκλογές, την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Υπάρχουν όμως και φωνές στην Κουμουνδούρου που επισημαίνουν ότι η πολιτική που ακολουθείται θα κάνει «ζημιά», καθώς δεν απευθύνεται στην πλειοψηφία των πολιτών.

Αυξάνονται καθημερινά εκείνοι που επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Τσίπρας, βλέποντας πως δεν κέρδισε απολύτως τίποτα με την μετριοπαθή πολιτική που ακολουθούσε, κάνει στροφή 180 μοιρών και επιστρέφει σε παλαιά γνώριμα πολιτικά «λημέρια».

Σε απλά ελληνικά, ο Αλέξης φαίνεται να έχει αποφασίσει να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τους τόνους με ακραία ρητορική και αναδεικνύοντας όλες τις ιδεολογικές απόψεις του κόμματός του.

Ένα «αγαπημένο» θέμα στην Κουμουνδούρου είναι το μεταναστευτικό και τα τελευταία 24ωρα δίνουν τα «ρέστα» τους.

Συντονισμένα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα των ανοικτών συνόρων, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να επεκταθεί ο φράκτης στο Έβρο.

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης, προφανώς σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μπαίνουν στη χώρα όλοι οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα και να εξετάζονται τα αιτήματα για άσυλο.

Με λίγα λόγια, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να δημιουργήσουμε και πάλι «στρατόπεδα συγκέντρωσης» μεταναστών, όπως στα χρόνια που κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας, με τους μετανάστες να «λιάζονται» κατά χιλιάδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Λίγες ώρες πριν, στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητούσε να μην χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την κατασκευή φρακτών, όπως αυτός στον Έβρο.

Πάντως, υπάρχουν και στελέχη στην Κουμουνδούρου που επισημαίνουν στους στενούς συνεργάτες του προέδρου Αλέξη, ότι η τακτική που ακολουθείται δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για το κόμμα, ειδικά μετά την εξάρθρωση του τρομοκρατικού πυρήνα που θα χτυπούσε αθώους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τις συνέπειες μιας τρομοκρατικής ενέργειας, αυτού του μεγέθους, στην Αθήνα, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Θα μιλούσαμε για καταστροφή!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στην εμμονή των ανοικτών συνόρων, υπογραμμίζουν ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θέλει ασφάλεια και έλεγχο στα σύνορα της χώρας μας.

Πάντως, στην  Κουμουνδούρου, μετά και την πανηγυρική επιστροφή του Παύλου Πολάκη, φαίνεται πως θέλουν να οδηγήσουν την προεκλογική περίοδο στα άκρα και όπου βγει.

Οι εμμονές όμως, οδηγούν στην καταστροφή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ