Οι νέες «επιθέσεις» Πολάκη, ο ρόλος Τσίπρα και οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές πως επέλεξε να κινηθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με ακραία ρητορική, αφήνοντας στην άκρη τα όποια όνειρα για ήπιους τόνους και προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων που κινούνται στον κεντρώο χώρο.

Οι λεκτικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά πολιτικών και δημοσιογράφων, λίγες ώρες μετά το «συγχωροχάρτι» που πήρε από την Κουμουνδούρου, καταδεικνύουν και τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι πίστεψαν προς στιγμήν ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναγκάστηκε» να δεχθεί και πάλι πίσω τον Σφακιανό πολιτικό, διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Πολάκη.

Και αυτό, διότι λίγες ώρες μετά την «συγνώμη», μονάχα προς τον πρόεδρο Αλέξη, ο Παύλος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά πάντων.

Αυτό σημαίνει πως οι κινήσεις του έχουν την πλήρη αποδοχή του προέδρου Τσίπρα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε εκ νέου αντίδραση από την Κουμουνδούρου. «Σιγή ιχθύος» όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλές πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευσης, που γνωρίζουν άριστα τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισαν στη στήλη μας, πως ο Αλέξης προσπάθησε να «παίξει» μπάλα στο κέντρο, αλλά δεν του βγήκε.

«Δεν κατάφερε να αποκομίσει κάποιο όφελος από τον κεντρώο χώρο, ούτε μετά την τραγωδία των Τεμπών και αποφάσισε να αλλάξει τακτική, κάνοντας στροφή 180 μοιρών», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως μαθαίνει η στήλη, η ολική επαναφορά του Πολάκη δεν αρέσει σε πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν πως λειτουργεί ως «κράτος εν κράτη» στο εσωτερικό του κόμματος, «καπελώνοντας» κάθε προσπάθεια για προσέγγισης του μετριοπαθούς  κεντρώου χώρου.

Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και δημόσιες διαφωνίες από στελέχη της Κουμουνδούρου στην τακτική της πόλωσης και των πολύ υψηλών τόνων που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε πολιτική αντιπαράθεση υψηλών τόνων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, όπως μαθαίνει η στήλη, έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη της ΝΔ που βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοφωνικούς σταθμούς, να μην ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση την ακραία πόλωση, ακόμη και αν προκληθούν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι όποιες κινήσεις θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ