Ο Ανδρουλάκης, η «εμμονή» με τις Βρυξέλλες και τα μονοψήφια νούμερα στο ΠΑΣΟΚ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το κόμμα κινείται πλέον σταθερά, σε μονοψήφια νούμερα. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας μας από τις Βρυξέλλες…

Δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της προεδρίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το κόμμα «βαδίζει» πλέον, σε μονοψήφια νούμερα και το δυσοίωνο της κατάστασης είναι ότι όλα δείχνουν πως, η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Στην Χαριλάου Τρικούπη οι στενοί συνεργάτες του προέδρου προσπαθούν με συνεχείς συσκέψεις να βρουν το «αντίδοτο» στην πτωτική πορεία του κόμματος, αλλά δεν φαίνεται να βρίσκουν κάποια λύση.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης, όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο πρόεδρος Ανδρουλάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, γεγονός που καθιστά προβληματική την επικοινωνία με τους συνεργάτες του, σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για το Κίνημα Αλλαγής.

Η επιλογή του προέδρου να περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα στις Βρυξέλλες και όχι στην Χαριλάου Τρικούπη έχει σχολιαστεί από όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Αυτό που λέγεται έντονα εντός του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπορούσε ακόμη και να παραστεί σε συνεδριάσεις της Βουλής, όχι ως ομιλητής, αλλά ως επισκέπτης και να βρίσκεται κοντά στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Η εικόνα του Νίκου μέσα στην Βουλή θα έδινε και ενθαρρυντικά μηνύματα στους ψηφοφόρους μας, που έχουν χάσει τον πρόεδρό τους», τόνισε στη στήλη μας, ένα παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως μαθαίνει η στήλη, το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και χάνει σημαντικό έδαφος και στην Κρήτη, που πάντα, ακόμη και στα «πέτρινα» χρόνια, αποτελούσε το προπύργιο του Κινήματος.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη που εγκαταλείπουν τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Μεγαλόνησο, ψάχνοντας να βρουν μια άλλη πολιτική στέγη.

Να σημειωθεί, ότι πολλά στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη λένε σε συνεργάτες του προέδρου ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από ευρωβουλευτής εδώ και μήνες και να είχε αφοσιωθεί στην προεκλογική μάχη και στην διατήρηση των ποσοστών του κόμματος, που κάποια στιγμή ξεπέρασαν το 19%.

Οι καταστάσεις «πιέζουν» και ο Νίκος επιβάλλεται να πάρει αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ