Οι «βόμβες» του Ξανθού, ο πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αλήθειες που δεν λέγονται

Τα είπε «έξω από τα δόντια» ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την κατάσταση που επικρατεί εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνονται»με ποιό τρόπο θα «καλύψουν» τις αλήθειες που ακούστηκαν.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός», είπε εν ολίγοις, ο τομεάρχης Υγείας και πρώην κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι στην Κουμουνδούρου «έπεσαν» από το ωραίο συννεφάκι που κάθονταν.

Ο Ανδρέας Ξανθός, κατά γενική ομολογία, είναι από τους πολιτικούς που λένε την άποψή τους χωρίς «φτιασιδώματα» και ωραιοποιήσεις.

Όπως λένε συνάδελφοί του από όλα τα κόμματα της Βουλής, είναι έντιμος και πιστός στις απόψεις και την ιδεολογία του.

Εξάλλου, είναι πασίγνωστη η «κόντρα» που είχε με τον Παύλο Πολάκη, όταν ο Ανδρέας ήταν υπουργός Υγείας και ο Σφακιανός πολιτικός αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Οι διαφωνίες τους ήταν «ομηρικές», καθώς ο Ξανθός δεν συμφωνούσε ούτε με το ύφος, ούτε με την τακτική που ακολουθούσε ο Πολάκης, κρατούσε αποστάσεις και διαφωνούσε δημόσια.

Τώρα, που πλησιάζουν οι εκλογές, για ακόμη μια φορά, ο Ρεθυμνιώτης πολιτικός αποφάσισε να πει αλήθειες.

Η στήλη μας, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε επισημάνει ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά προβλήματα και πολλές διαφωνίες αναφορικά με την πολιτική που ακολουθούν ο πρόεδρος Αλέξης και οι στενοί του συνεργάτες.

Μάλιστα, είχαμε τονίσει στην στήλη μας πως σύντομα, πολλά κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου θα «απασφαλίσουν» και θα αρχίσουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Τα όσα γράφαμε επιβεβαιώθηκαν από τον πρώην υπουργό Υγείας, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτήρισε «τραγική» την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα αλλεπάλληλα λάθη που γίνονται οδηγούν σε «συρρίκνωση» του κόμματος.

Ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στην Αττική, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «θέλουμε ένα άλλο κόμμα, πιο παρόν κοινωνικά, ενεργό και επιδραστικό, δεν αρκεί να βάζουμε όλα τα λεφτά μας στον Τσίπρα. Είμαστε ένα κόμμα γερασμένο και ανεπαρκές σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στη νεολαία. Είναι τραγική η επικοινωνιακή μας επίδοση. Εν αντιθέσει προφανώς με την τρομερή επικοινωνιακή υπεροπλία που έχει αυτή η κυβέρνηση».

Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι «δεν έχουμε νέους ανθρώπους. Φανταστείτε, στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ δεν είχαμε κανέναν ειδικευόμενο γιατρό να κατεβάσουμε στο ψηφοδέλτιό μας. Είχαμε κάποιους ελάχιστους επικουρικούς, ελάχιστους επιμελητές Β’ και οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν διευθυντές, άνθρωποι υπό συνταξιοδότηση».

Άντε τώρα να «καλύψεις» τα όσα είπε ο Ανδρέας, ο οποίος είναι ένα από τα σοβαρότερα στελέχη που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι καθόλου εύκολο να αρχίσουν διάφοροι μέσα στην Κουμουνδούρου να του επιτίθενται.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως και αν θα αντιδράσει ο Πολάκης. Αυτός είναι Σφακιανός, αλλά και ο Ανδρέας είναι από το Ρέθυμνο, όπου κυριαρχεί ο ορεινός Μυλοπόταμος…

Να σημειωθεί, ότι στο Ρέθυμνο αναμένεται να γίνει μεγάλη «μάχη»στις επερχόμενες εκλογές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πρόσφατες «μετρήσεις», το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένο στο Ρέθυμνο, με την ΝΔ να «κινείται» πολύ καλύτερα σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ και ας «σφυρίζουν» κάποιοι στην ηγεσία του κόμματος, δήθεν αδιάφορα.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ