Provocateur: Το «κάζο» του Αλέξη με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, το παρασκήνιο της πολυσυζητημένης συνάντηση Βενιζέλου με Ανδρουλάκη και το παράπονο του Μπακογιάννη που το εξέφρασε στον «αέρα» και προκάλεσε «δονήσεις»…

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.

«Ενός κακού μύρια έπονται», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτό συμβαίνει στο έπακρον στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ώρα που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα εντός του κόμματος έρχονται εντελώς άστοχοι χειρισμοί από κομματικά στελέχη για να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα και να δώσουν λαβή για κριτική από αντίπαλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το «κάζο» στα Χανιά, όπου εμφανίσθηκε μπροστά στον Τσίπρα ως αγανακτισμένος καταστηματάρχης ένα πολύ γνωστό στην πόλη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κάμερες ακολουθούσαν τον Αλέξη στη βόλτα του στα πανέμορφα Χανιά, ο οποίος μιλούσε με καταστηματάρχες και πολίτες, ως είθισται στις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών σε πόλεις της περιφέρειας.

Ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά στο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένας νεαρός καταστηματάρχης, ο οποίος άρχισε να τα «χώνει χοντρά» στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τονίζοντας πως δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να προστατέψει τις επιχειρήσεις.

Ο Αλέξης χαμογελούσε και προφανώς σκεπτόταν «πόσο τυχερός είμαι πες και άλλα αγόρι μου μπροστά στις κάμερες».

Και τα όσα έλεγε ο καταστηματάρχης αποκτούσαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς λέγονταν μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού τα Χανιά.

Πριν όμως «αλέκτωρ φωνήσαι τρις», ο ενθουσιασμός από τον «εξάψαλμο» του καταστηματάρχη, μετατράπηκε σε προβληματισμό και εκνευρισμό.

Και αυτό, διότι οι εμπνευστές του σχεδίου επέλεξαν ένα πολύ γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και έπεσαν στην παγίδα που οι ίδιοι είχαν στήσει.

Όπως μαθαίνουμε ο Αλέξης δεν ήξερε τίποτα από τα όσα είχαν τη φαεινή ιδέα να «στήσουν» οι σύντροφοί του στα Χανιά.

Μάλιστα, ακούγεται έντονα, ότι ο Τσίπρας, επέπληξε με σφοδρότητα τόσο τα μέλη της τοπικής οργάνωσης των Χανίων όσο και τα στελέχη που είχαν αναλάβει την επίσκεψή του στα Χανιά.

«Δεν γνώριζε τίποτε ο πρόεδρος, άλλοι έκαναν λάθος», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη στην Κουμουνδούρου.

Η ουσία είναι ότι γνώριζε δεν γνώριζε ο Αλέξης εκτέθηκε.

Και τα όσα διαδραματίσθηκαν στα Χανιά αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι δίπλα του ο Τσίπρας δεν έχει έμπειρα και σοβαρά στελέχη, αλλά ερασιτέχνες που προσπαθούν με αλχημείες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προέδρου.

Τα παραπάνω επισημαίνουν και παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ο Αλέξης θέλει να βάλει στο περιθώριο.

«Με ερασιτεχνισμούς δεν κερδίζεις εκλογές, αλλά χάνεις και τα ποσοστά που κέρδισες τα προηγούμενα χρόνια», λένε χαρακτηριστικά πρώην κορυφαίοι υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «κύβος ερρίφθη». Η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ Ανδρουλάκη και Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Κάποιες πληροφορίες λένε, ότι οι δύο άνδρες μπορεί να συναντηθούν και μέσα στην εβδομάδα, ενώ κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν την επόμενη εβδομάδα.

Η ουσία είναι πάντως ότι η συνάντηση θα γίνει…

Από τη στήλη μας πριν από λίγες ημέρες είχαμε επισημάνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκρυβε την ενόχλησή του που ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν τον έχει συναντήσει ακόμη. Μάλιστα είχαμε επισημάνει με έμφαση ότι συνεργάτες του Βαγγέλη είχαν επαφή με στελέχη του Νίκου προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Μάλιστα, όποτε δινόταν η ευκαιρία στον πρώην πρόεδρο του Κινήματος ασκούσε κριτική στους χειρισμούς της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Η ενόχλησή του είχε γίνει ακόμη πιο έντονή, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επικοινωνήσει δύο φορές με την Κώστα Σημίτη και καμία μαζί του.

Τέλος καλό όλα καλά; Αυτό θα το δούμε μετά το πέρας της συνάντησης, όποτε αυτή και αν γίνει…

Αναστάτωση και κυρίως εκνευρισμός επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τις «on air» δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων.

Βγήκε πρωινός – πρωινός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης και δημιουργήθηκε ο «κακός χαμός». Ουσιαστικά τα «έχωσε» στον Τάκη Θεοδωρικάκο για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν επαρκεί.

«Τάκη έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε, η Αθήνα έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων στον αέρα αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες.

Και αμέσως σου δημιουργείται οι εξής απορίες:

Πρώτον, γιατί ο δήμαρχος δεν σήκωσε ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει με τον Θεοδωρικάκο και το είπε στο αέρα.

Δεύτερον προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπουργό και εκείνος δεν έβγαινε στο τηλέφωνο;

Και τρίτον, μήπως ο Μπακογιάννης ήθελε να δημιουργήσει θόρυβο και δεν προσπάθησε καν να μιλήσει με τον Θεοδωρικάκο, αλλά προτίμησε να τα πει στον αέρα.

Η ουσία είναι ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγιναν έξαλλοι και πέρασαν άμεσα στην αντεπίθεση.

«Απορίες προκαλούν τα όσο είπε ο δήμαρχος. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις «σκούπα» στη δημόσια τοποθέτησή του.

Η επικοινωνία μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Αθηναίων είναι διαρκής», τονίζουν χαρακτηριστικά από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea.gr ο υπουργός δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να περάσει αναπάντητο και αναμένεται να αντιδράσει δυναμικά και με…αποδείξεις.

«Λάθος άνθρωπο βρήκε να εκθέσει ο δήμαρχος, προφανώς για να καλύψει τα δικά του λάθη και παραλείψεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο emea.gr στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ