Provocateur: Η προσπάθεια «αρπαγής» κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, η συμμαχία-έκπληξη στο…ΠΑΣΟΚ και τα «καρφιά» κατά Παναγιωτόπουλου

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο εντείνεται η «κόντρα» μεταξύ του νέου ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα επικρατήσει στον κεντροαριστερό χώρο. Λίγο πιο «κεντρικά» παίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν «ψαρεύει» και στα αριστερά, ειδικά εάν πρόκειται για αξιόλογα στελέχη που αναμένεται να δώσουν πολλούς «πόντους» στο Κίνημα.

Από την αντίπερα όχθη ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναθέσει σε δύο πολύ στενούς του συνεργάτες το σκάουτινγκ – που λένε και στο ποδόσφαιρο – προκειμένου να αναζητήσουν και να φέρουν στην Κουμουνδούρου, κάποιές καλές μεταγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea.gr οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης, έχουν αναλάβει την δύσκολη αποστολή της ανάδειξης νέων ταλέντων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στο emea.gr καλοί γνώστες του παρασκηνίου, ο Νίκος και ο Χρήστος «δεν κολλάνε πουθενά» για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έκπληκτοι μάθαμε ότι έχουν προσεγγίσει, μεταξύ άλλων και έναν πρώην υποψήφιο για την προεδρεία του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και ένα ανερχόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο λόγος για τον Παύλο Χριστίδη, που διεκδίκησε την προεδρεία του ΚΙΝ.ΑΛ. και διετέλεσε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 μέχρι το 2018 και εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ. ΑΛ. από το 2018 έως και το 2021.

Επίσης, ήρθαν σε επαφή με το νεαρό και φέρελπι στην πολιτική Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος το 2018 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Και η προσέγγιση δεν έγινε από…τυχαία πρόσωπα.

Και στους δύο πολιτικούς έκαναν πρόταση «μεταγραφής» στον ΣΥΡΙΖΑ οι «Διόσκουροι» Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης…

Δύο τέτοιου μεγέθους μεταγραφές θα προκαλούσαν «σεισμό μεγατόνων» εντός του νέου ΠΑΣΟΚ, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούσαν για μια πολύ μεγάλη νίκη.

Πηγές από το Κίνημα τόνισαν στο emea.gr ότι τα δύο στελέχη του νέου ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν με ευγένεια την πρόταση, τονίζοντας ότι θα δώσουν την «μάχη» τους στις εκλογές με το κόμμα που «ανδρώθηκαν».

Τα προαναφερθέντα είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει προσπάθειες προσέγγισης και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά όσο οι Χριστίδης και Χριστοδουλάκης.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι η κίνηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο πρόεδρο Ανδρουλάκη. «Το μήνυμα αναφέρει ότι κανείς δεν είναι δεδομένος…», υπογραμμίζουν με νόημα στελέχη του Κινήματος.

Να σημειωθεί, ότι μεγάλο παρασκήνιο υπάρχει και γύρω από την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών στο νέο ΠΑΣΟΚ.

Στις 8 Μαΐου, εκτός από την εσωκομματική ψηφοφορία για το νέο όνομα του κόμματος, θα στηθούν κάλπες και για τους τοπικούς ηγέτες του νέου ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα κληθούν να επικοινωνήσουν τις αποφάσεις του Ανδρουλάκη σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας.

Η είδηση που κυριαρχεί είναι η συνεργασία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Όσο και εάν πριν από μερικούς μήνες μια τέτοια είδηση θα κινούνταν στην σφαίρα της φαντασίας, σήμερα αποτελεί την νέα πραγματικότητα του νέου ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο πρώην αντίπαλη στις εσωκομματικές εκλογές τα βρήκαν και συνεχίζουν, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο, ενωμένοι.

Έτσι, θεωρείται δεδομένη η επικράτηση των στελεχών της αρεσκείας τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον έλεγχο της βάσης του κόμματος από τον Νίκο κατά πρώτο λόγο, αλλά και τον Ανδρέα κατά δεύτερο, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Αναφορικά με το νέο όνομα τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο: «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» ή «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη». Το «ΠΑΣΟΚ», πάντως κυριαρχεί και στις δύο επιλογές.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει εντός των «τειχών» της ΝΔ η κριτική που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος από κάποια μέση ενημέρωσης. Η κριτική ασκείται με αφορμή ένα ταξίδι του στο Παρίσι, προκειμένου να παραστεί σε τελετή βράβευσής του.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν μαζικά παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, ο υπουργός Άμυνας απουσίαζε από τη χώρα και βρισκόταν σε «ταξίδι στο Παρίσι». Στελέχη της κυβερνώσας παράταξης σχολιάζοντας την κριτική στον υπουργό επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαία.

«Σε κάποιους δεν αρέσει ότι ο Νίκος τα έχει καταφέρει πολύ καλά σε ένα πολύ δύσκολο υπουργείο», λένε χαρακτηριστικά. «Προσπαθούν με ένα ασήμαντο θέμα να αμαυρώσουν την εικόνα του», προσθέτουν τα ίδια στελέχη.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, οι διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει μέσα από τη ΝΔ, από κάποιους που θέλουν να «κοντύνουν το πολιτικό ανάστημα του Παναγιωτόπουλου».

«Να γνωρίζουν οι πάντες ότι ο Νίκος δεν μασάει από τέτοια…», είναι το μήνυμα που στέλνουν μέσω του emea.gr, συνεργάτες του υπουργού Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ