Provocateur: Ο Νίκος Παππάς που θέλει να καθίσει… εκ δεξιών, ο τηλεοπτικός αστέρας… Κατερινόπουλος και ο Κύρτσος που «άναψε φωτιές» στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.

Το πρώην δεξί χέρι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο (γνωστός και μη εξαιρετέος) κ. Νίκος Παππάς, μάλλον προσπαθεί να καθίσει και πάλι εκ δεξιών του αρχηγού. Όπως λένε χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς, σε κάθε ευκαιρία εξαπολύει λεκτικές επιθέσεις σε εκείνους που αρθρώνουν έστω και ένα μικρό παράπονο για την πορεία του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής Επιτροπής του κόμματος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε εκείνους που ασκούν κριτική σε κάποιους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δεν έχουν καμία θέση μέσα στο κόμμα. Όπως λένε, πάντως στους διαδρόμους των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, πολύ δύσκολα θα εμπιστευτεί τον κ. Παππά, όπως παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παππά, μεταξύ άλλων, καταλογίζεται η παταγώδης αποτυχία με τις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εντείνονται οι φήμες ότι ο γνωστός απόστρατος ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος θα κατέβει με το ΚΙΝ.ΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Ο πολύ γνωστός, λόγω των συνεχών τηλεοπτικών του εμφανίσεων, απόστρατος αξιωματικός βρέθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ – ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο Caravel, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Οι φήμες που τον θέλουν να κατεβαίνει ως υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, όλο και φουντώνουν και η παρουσία του στην συνεδρίαση της ΚΕ, μάλλον επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες. Κάποιοι βουλευτές που τον γνωρίζουν προσωπικά λένε πως η υπόθεση αποτελεί ήδη…τυπική διαδικασία.

Άλλωστε, στο παρελθόν είχε πολιτευτεί ξανά και μάλιστα τρεις φορές, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια με το ΚΙΔΗΣΟ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αιτωλοακαρνανία συζητείται η παρουσία του ταξίαρχου Κατερινόπουλου στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, παρόλα αυτά όμως, λέγεται πως η μάχη στην περιοχή θα διεξαχθεί ανάμεσα στον νυν βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και στη Χριστίνα Σταράκα.

Ένα μήνυμα στο Twitter με πολύ νόημα, ανάρτησε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, που διαγράφηκε πρόσφατα από τη ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος. Ο διαγραφής ευρωβουλευτής, εκτός της σφοδρής κριτικής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ασχολήθηκε και με τις διεργασίες που γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ και στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την πρώτη μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία.

Γράφει, λοιπόν, ο κ. Κύρτσος, τα εξής: «Μιλώντας στην Κ.Ε του ΚΙΝ.ΑΛ. ο Ν. Ανδρουλάκης έθεσε σαν στόχο: «Να αναγεννηθεί η δημοκρατική παράταξη, να συμβολίζει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία». Επενδύει στην κεντροαριστερά και σε ευρωπαϊκές επιλογές και μεθόδους. Σημαντικό πολιτικό στοίχημα».

Όπως λένε όμως οι κακές γλώσσες, κανείς μέσα στο ΚΙΝ.ΑΛ, δεν βλέπει με καλό μάτι την προσέγγιση που επιχειρεί ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής. «Δεν υπάρχει περίπτωση ένα υποψήφιος του ΛΑΟΣ και μετά της ΝΔ να μπει στο κόμμα», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος.

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν το κατά πόσο είναι φίλος με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός και άνθρωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ