Joker: Το (πολιτικό) άλμα της Κρητικοπούλας στο κενό, με την παρότρυνση του «Θείου» και την αναποτελεσματικότητα του «Corto»!

Στην πράξη, ο «Corto» παρότι προσπαθεί να «τρέξει» τις εξελίξεις ώστε να φτάσει η πολυπόθητη στιγμή που η νεαρά Κρητικοπούλα θα είχε την ευκαιρία να κάνει την Grande εμφάνισή της με την μορφή μιας glamorous εκδήλωσης, δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσεγγίσει ένα υποφερτό -καν- επίπεδο σε περιεχόμενο και συμμετέχοντες!

Η (wannabe) αρχηγός που έλκει την καταγωγή της στην σπουδαία οικογένεια της λεβεντογέννας Μεγαλονήσου, της οποίας ηγείται ο «Θείος», ο οποίος έχει έφεση στο να τσιμπά… αριστερά ροδαλά μαγουλάκια, δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει μια παράλληλη πορεία με την επίσημη κομματική, αναδεικνύοντας σειρά από εύκολα, μα και «πιασιάρικα» ζητήματα.

Εκ του ασφαλούς, κάτι σαν το «Plain Vanilla» όπως λένε και στις ΗΠΑ. Θεώρησε σκόπιμο, λοιπόν, έχοντας ως προμετωπίδα ένα ίδρυμα του οποίου αποτελεί ενεργό μέλος να εκφράσει τις ευρύτερες πολιτικές αναζητήσεις και ανησυχίες της, υπό την μορφή της παρουσίασης μιας πλατφόρμας που θα της επιτρέψει να προβάλει ως… διάδοχη κατάσταση , όποτε κι εάν.

Σε αυτό το πλαίσιο απευθύνθηκε στα… σίγουρα, τον γνωστό τοις πάσι, «Θείο», ο οποίος με τη σειρά του θεώρησε πως του παρουσιαζόταν μια «Χρυσή» ευκαιρία, ενδεχομένως μια από τις τελευταίες του, προκειμένου να πάρει (άτυπη) ρεβάνς από την παρούσα κυβέρνηση και δη την κορυφαία έκφανσή της, για ζητήματα που εκτιμά πως εθίγησαν τα… ιερά και όσια της τσέπης και της φαμίλιας του! Όχι τόσο της στενής, όσο της ευρύτερης…

Ο «Θείος», λοιπόν, ανέθεσε το project στον πάντοτε πρόθυμο «Corto» (ναι, περί Ιταλικών πρόκειται – εξάλλου με αυτούς γνωρίζει και συνεργάζεται επί μακρόν), ο οποίος θεωρητικά γνωρίζει πως πρέπει να διαμορφώσει το περιεχόμενο.

Αμ δε! Στην πράξη, ο «Corto» παρότι προσπαθεί να «τρέξει» τις εξελίξεις ώστε να φτάσει η πολυπόθητη στιγμή που η νεαρά Κρητικοπούλα θα είχε την ευκαιρία να κάνει την Grande εμφάνισή της με την μορφή μιας glamorous εκδήλωσης, δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσεγγίσει ένα υποφερτό -καν- επίπεδο σε περιεχόμενο και συμμετέχοντες.

Κάτι που δείχνει να έχει οδηγήσει τους άμεσους εμπλεκόμενους σε αδιέξοδο και ενώπιον μιας μοναδικής αποτυχίας, της οποίας το ζητούμενο είναι ποιος θα… πάρει τον μουντζούρη! Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία το συγκεκριμένο project χρονολογείται από τα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, γεγονός που ανάγκασε όσους εμπλέκονται να ορίσουν συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποίησης της εν λόγω εκδήλωσης. Η οποία και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σήμερα. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Η απελπισία είναι τέτοια που με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κάποιοι «έριξαν» την ιδέα ακύρωσης του event. Ποιος είδε (και άκουσε), όμως, τον “Θείο”, καθώς εκτιμά πως αποτελεί την ενδεδειγμένη ευκαιρία να ξιφουλκήσει -μέσω της Κρητικοπούλας- εναντίον της κυβέρνησης. Διέταξε δε «πρόσω ολοταχώς», μια “γλώσσα” που γνωρίζει και μιλά από το σχετικό (πάλαι ποτέ) παρελθόν του.

Τι να κάνει ο «Corto», τρέχει και δεν φτάνει ή επί το ακριβέστερο δεν προλαβαίνει να επικοινωνεί με μια πολυπληθή λίστα δυνητικών συμμετεχόντων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μέχρι ώρας είναι –περίπου- μηδενικό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως αντιλαμβάνεται η Κρητικοπούλα την παγίδα στην οποία έχει -με τη συναίνεσή της- εισέλθει, πέφτοντας θύμα –ουσιαστικά- του (αφανούς στη συγκεκριμένη περίπτωση) «Θείου». Κάτι, που δύναται να θέσει σε κίνδυνο και έντονη αμφιβολία το -όποιο- πολιτικό μέλλον που της ετοιμάζουν κάποιοι ή που επιδιώκει η ίδια.

Κακό πράγμα, πάντως, η κοντόφθαλμη λογική, το μένος και η θολή κρίση. Πολλώ δε μάλλον και η αδυναμία στάθμισης των πραγματικών δεδομένων, των ικανοτήτων και εν τέλει του… ύψους κάθε ενός εκ των εμπλεκομένων.

Νεότερα, όσο και αποκαλυπτικότερα προσεχώς…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ