Joker: Αλλάζει… περπατησιά ο «fixer»;

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας και της ζωής του φαίνεται πως βρίσκεται ένας από τους πλέον ισχυρούς των χρήματος, αλλά αθόρυβος και αφανής πρωταγωνιστής συμφωνιών και ετοιμάζεται για το «μεγάλο βήμα».

Έχοντας συνηθίσει να επιλέγει τον δύσκολο δρόμο, καθώς κατά το παρελθόν διακρίθηκε στον αφανή ρόλο του «fixer» και δη για ορισμένους εκ των πλέον ισχυρών του χρήματος και των κεντρικών θεσμών της πατρίδας μας, ο ίδιος θεώρησε πως έφτασε η ώρα να… δοκιμάσει τα νερά.

Βλέπετε, μπορεί να διαθέτει απόλυτη γνώση των δεδομένων της αγοράς, των ισορροπιών που πρέπει να ακολουθούνται, μα και των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις-κλειδιά και ενίοτε χρειάζεται να ενεργοποιεί, καταφεύγοντας στις υπηρεσίες τους, γνώση και εξειδίκευση μοναδική, όσο και πολύτιμη τη στιγμή κατά την οποία λειτουργεί σε ένα έντονα πολυεθνικό περιβάλλον, ωστόσο τελευταία αισθάνεται κομματάκι εκτός του κάδρου των εξελίξεων.

Να φταίει το γεγονός ότι αποχώρησε ο έτερος «περπατημένος» του μαγαζιού, για χάρη του οποίου λειτουργούσε ως η «σκιά» του; Ενδεχομένως να παίζει ρόλο η φυσική φθορά που επέρχεται από την έντονη όσο και καθημερινή διαχείριση πληθώρας ζητημάτων και προβλημάτων;

Ίσως να σκέφτεται πως έχει φτάσει σε ένα σημείο, ηλικιακά, από πλευράς ανέλιξης, μα και… κομποδέματος, που απαιτείται να σχεδιάσει ένα δικό του, εντελώς προσωπικό, επιχειρηματικό εγχείρημα; Οικογενειακοί λόγοι; Τίποτε από τα παραπάνω ή όλα μαζί;

Εντούτοις όμως, επέλεξε να προβεί σε μια κίνηση, που στις πέραν του Ατλαντικού ακτές ονομάζεται και «Flexing his muscles!».

Αρκετοί θεωρούν πως μέσω αυτής, επιδιώκει να «στείλει» ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς συγκεκριμένους πολυεθνικούς αποδέκτες. Άλλοι, πως προετοιμάζει την επόμενη ημέρα και ορισμένοι πιο… πονηροί πως πραγματοποιώντας μια επίδειξη δύναμης, ισχυροποιεί την συνολικότερη διαπραγματευτική του ισχύ.

Όποια «ανάγνωση» και εάν ισχύει, το σίγουρο είναι πως η κίνηση μόνο ως τυχαία δεν δύναται να εκληφθεί. Ένα από τα ερωτήματα που μένουν να διευκρινιστούν είναι εάν πρωτύτερα είχε συνεννοηθεί με την πολυεθνική διοίκηση.

Α, και δεν αναφερόμαστε με την τυπική έννοια της απλής ενημέρωσης των προϊσταμένων του, αλλά την ουσιαστική διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

Τώρα, γιατί κάτι μας λέει πως «γλυκο-κοιτά» προς την κατεύθυνση του απελθόντος έτερου… περπατημένου του μαγαζιού, σε μια σύμπραξη δυνάμεων και επανένωσης με τουλάχιστον 3 ακόμη γνώριμα πρόσωπα του προηγούμενου καθεστώτος, δεν μπορώ να σας το αποκρύψω.

Μάλιστα, δεν θα μας προξενήσει εντύπωση εάν η μετακίνηση λάβει χώρα σχετικά σύντομα, προκειμένου να αναλάβει (μεταξύ άλλων και) τις τύχες ενός project-ορόσημου που αποτελεί και όνειρο ζωής του έτερου… περπατημένου του μαγαζιού.

Έστω κι εάν θα πρέπει να ενστερνιστεί την λογική πως «μπρος στην επαγγελματική σχέση, τι σημασία παίζουν τα συναισθήματα; Οικογενειακά, οικονομικά, εταιρικά, ου μην και αθλητικά;»

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ