Joker: Η τεχνολογία «σώζει», μα ενίοτε… σκοτώνει!

Γιατί οι «Οράνιε» «τέλειωσαν» κορυφαίο στέλεχος....

Ορισμένες φορές τα πράγματα στη ζωή, όπως και στις επιχειρήσεις, επιστρέφουν πίσω προκειμένου να σε… δαγκώσουν, με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί. Δράσεις, κινήσεις, αποφάσεις, πόσο μάλλον παραλείψεις και στρεβλές αντιλήψεις…

Στοιχεία, τα οποία αργά ή γρήγορα βγαίνουν στην επιφάνεια, υπενθυμίζονται ή με την ανάλογη… (κάθε άλλο παρά τυχαία) χείρα βοηθείας βρίσκουν τον δρόμο τους προς τα κατάλληλα υψηλόβαθμα στελέχη, που με τη σειρά τους έχουν λόγο στις αποφάσεις, αλλά και τις απομακρύνσεις!

Τουλάχιστον, κάτι τέτοιο προκύπτει στην πράξη στα Βορειοανατολικά. Κάτι η πολυετής παρουσία στα πράγματα που μεταβλήθηκε σταδιακά σε δημοσιοϋπαλληλική λογική δράσης, κάτι οι «προβληματικοί» αριθμοί τελευταία, αλλά πρωτίστως το γεγονός ότι ενώ είχε στη διάθεσή του λύσεις και απαντήσεις σε ΚΑΙΡΙΑ ζητήματα που προέκυψαν στα αρχικά στάδια που ενέσκηψε η πανδημία, όχι μόνο δεν τα αξιοποίησε, αλλά τα υποτίμησε. Αποτέλεσμα;

Ενώ η εταιρεία θα μπορούσε να κινηθεί δυναμικά, πρωταγωνιστώντας στην έντονα ανταγωνιστική αγορά, αποσπώντας το μερίδιο του λέοντος τότε, θέτοντας τις βάσεις μιας πρωτοφανούς επιτυχής δραστηριοποίησης με σημαντικό αποτύπωμα στο πέρασμα του χρόνου, ο ίδιος και οι περί αυτών επέλεξαν να ακολουθήσουν την «ασφαλή» πεπατημένη, δίνοντας δίκιο σε παρωχημένες λογικές ξεπερασμένων από τις εξελίξεις στελεχών που βασίζονται στο θεώρημα πως «μόνο το brick and mortar θεωρείται πραγματικό εμπόριο», αλλά και πως «στην αγορά μας κάτι λιγότερο από το 3% του τζίρου προέρχεται από την online δραστηριοποίηση, οπότε δεν υφίσταται κάποιος πραγματικός λόγος πραγματοποίησης συγκεκριμένων κινήσεων, μα και δυναμικής δραστηριοποίησης στον εν λόγω τομέα».

Αυτά, λοιπόν, έφτασαν στα… αυτιά των «Οράνιε» διοικητικών στελεχών, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει σε ένα εντυπωσιακής έκτασης και βάθους mapping, συνοδεία shakedown του υψηλόβαθμου διοικητικού στελεχειακού δυναμικού και της ακολουθούμενης στρατηγικής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουκ ολίγες, όσο και «φανταχτερές» απομακρύνσεις.

Μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να προαναγγέλλουν τις εξελίξεις, με ακριβές χρονοδιάγραμμα, όσο και συγκεκριμένους αντικαταστάτες.

Αναμφίβολα, το νέο top management αναμένεται να κριθεί σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι «Οράνιε» φρόντισαν να… καθαρίσουν το πεδίο απ’ ότι χαρακτήριζαν ως «βαρίδια» σε επίπεδο C-level στελεχών, ενώ έχουν επεξεργαστεί μια συγκροτημένη στρατηγική με δεδομένους στόχους και μεγέθη, στην οποία δεν απομένει παρά να προστεθούν και ορισμένες «πινελιές» με άρωμα Ελλάδος.

Δευτερευούσης σημασίας μεν, localized δε. Από την πλευρά των «Οράνιε» εκφράζεται πως η περίοδος χάριτος προς το νέο διοικητικό σχήμα δεν θα ξεπεράσει το τέλος του καλοκαιριού του 2023.

Συνεπώς… Ίδωμεν!