Λύση με μπόλικο… Ποπάϋ και ακόμη περισσότερο… Σπανάκι για τον κεντρικότερο Δήμο των Βορείων Προαστίων

Καλοκαίρι με πολλά… τοπικά όσο και περιφερειακά καρπούζια στην ίδια (πολιτική) μασχάλη.

Μπορεί η πλειοψηφία να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις βουλευτικές εκλογές που (δεν) θα γίνουν, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι προσπαθούν να κινήσουν τις διαδικασίες σε ό,τι αφορά στις (φαινομενικά) δευτερευούσης σημασίας περιφερειακές, όσο και δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα, σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές τα δεδομένα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει, με τους σημερινούς Περιφερειάρχες, όσο και Δημάρχους να κινδυνεύουν να αποτελέσουν παρελθόν με συνοπτικές διαδικασίες τόσο σε επίπεδο κεντρικής κομματικής στήριξης, αλλά και σε αντίστοιχο αποδοχής από την εκάστοτε περιφέρεια ή τοπική κοινωνία.

Να, για παράδειγμα στα Βόρεια Προάστια της πρωτεύουσας, ο εκ των πλέον… ονομαστών, μα και «παραδοσιακών» Δήμων της, με «βαρύ» όνομα-ορόσημο, φαίνεται πως έχει λάβει τις αποφάσεις του. Πρωτίστως σε επίπεδο κατοίκων και τοπικής κοινωνίας εν γένει. Οι αστοχίες της σημερινής δημοτικής Αρχής είναι πολλαπλές, επαναλαμβανόμενες και αλυσιδωτές, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται βελτίωση ή μερική -έστω- «θεραπεία» υπό την τωρινή ηγεσία του Δήμου. Μάλιστα, καθώς ο τελευταίος εμφανίζει την ιδιαιτερότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2-3 εκλογικών αναμετρήσεων η κυρίαρχη πολιτική δύναμη να κατακερματίζεται σε τουλάχιστον 3 υποψηφίους, σε σημείο τέτοιο ώστε στους περίφημους στατιστικούς χάρτες που προβάλλονται στους τηλεοπτικούς δέκτες, το χρώμα σε επίπεδο κομματικής στήριξης στους προαναφερθέντες να είναι μια μείξη γαλάζιο και άσπρο, προκειμένου να αναδειχθεί και το ανεξάρτητο (τρομάρα τους) της υποψηφιότητάς τους, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να αναλάβει (επιτέλους!) δράση.

Βλέποντας τις παλινωδίες και αντιλαμβανόμενο την χαρακτηριστική ανικανότητα της σημερινής ηγεσίας του Δήμου-ορόσημου στην αντιμετώπιση κάθε καίριας σημασίας ζητήματος για την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την στάση αδράνειας που δείχνει να κρατά σε δράσεις, στρατηγικές και εν γένει πρωτοβουλίες οι οποίες δύναται να στηρίξουν ένα όραμα, μα και μια εικόνα προς το μέλλον, επέλεξε να κατεβάσει ένα πρόσωπο που με τη σειρά του μπορεί να έχει βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο κάθε αρχή και δύσκολη, όσο και θεμιτή για το «κτίσιμο» καριέρας.

Λύση με μπόλικο… Ποπάϋ και ακόμη περισσότερο… Σπανάκι (έστω και εάν ως επίθετο στην κατάληξή του χρειάζεται -η), ο οποίος ήδη σε πολλούς φαντάζει ως Άγιος… Βασίλης προκειμένου να αλλάξει άρδην η κατάσταση και ο «αέρας» συνολικότερα που «φυσά» στον Δήμο.

Καλοτάξιδη η υποψηφιότητα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ