Το pampering πάει… σύννεφο στον ΟΛΘ!

930 επί 2 σε φροντίδα και περιποίηση δέρματος, με μια «εσάνς» από paraben Free!

Οι καλά μυημένοι περί των εταιρειών που καλύπτονται με μια σχετική αχλή Δημοσίου, ασχέτως της τυπικής ή μη νομικής τους έκφανσης, ισχυρίζονται πάντοτε πως αντιλαμβάνεσαι τον βαθμό παρεμβατισμού των συνδικαλιστών από τα μικρά, τα -σχεδόν- ανεπαίσθητα, μα και σίγουρα βήματα, δράσεις και αποφάσεις στις οποίες και προχωρά η ίδια η διοίκησή τους.

Να, για παράδειγμα ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ) που προ μηνός περίπου προχώρησε στην πρόκληση υποβολής προσφοράς για την προμήθεια ούτε λίγο-ούτε πολύ εννιακοσίων τριάντα αντιηλιακών και ισάριθμου πλήθους, ήτοι 930, αντικουνουπικών spray.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, ενδεικτικό θαρρώ της βαρύτητας και της προσοχής, αλλά πρωτίστως της δύναμης των εργατοπατέρων είναι οι όροι και δη η περιγραφή του περιεχομένου του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η προσφερόμενη αντιηλιακή κρέμα θα πρέπει να είναι ευρέως φάσματος και να διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως λ.χ. να είναι κατάλληλη για χρήση σε πρόσωπο και σώμα, να διαθέτει πολλαπλά φωτοσταθερά φίλτρα και δείκτη προστασίας τουλάχιστον 50, να έχει βιταμίνες για την προστασία του δέρματος, να έχει χαμηλή συγκέντρωση αρώματος, να απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα στην επιδερμίδα, ενώ και η σύσταση της να είναι paraben Free. Εάν σας φάνηκε ως άλλο διαφημιστικό κείμενο που απευθύνεται σε γυναικείο κοινό, that makes two of us!

Όσο για το υποψήφιο αντικουνουπικό spray, οφείλει να έχει φυσικό και εγκεκριμένο συστατικό με εντομοαπωθητικές ιδιότητες για αποτελεσματική προστασία από τα τσιμπήματα εντόμων στις υψηλότερες ποσοστιαίες αναλογίες άνω των 7%, αλλά και να περιέχει αλκοόλη ή άλλη αντισηπτική ουσία με ήπια δράση. Α, και να διαθέτει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην κατηγορία των βιοκτόνων…

Με αυτά και με αυτά, μην παραξενευτείτε εάν κατά το εγγύς μέλλον προκύψουν τίποτε «καταγγελίες» για πάσης φύσεως παρενέργειες ή δερματικά προβλήματα από την χρήση των προϊόντων και εν τέλει καταλήξουμε και σε κάποιο ειδικό επίδομα. Αλήθεια, θα σας προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση;