Το χαρισματικό άγγιγμα της «Χιονάτης»

Ορισμένες φορές αρκεί η τοποθέτηση του κατάλληλου στελέχους στην ανάλογη θέση έτσι ώστε ένας οργανισμός να ισχυροποιηθεί, να κινηθεί προς εκείνη την κατεύθυνση που υπόσχεται ανάπτυξη, κέρδη και επιτυχία

Αύξηση εσόδων; Done! Και με εντυπωσιακό τρόπο.

Επίτευξη στόχων; Και με το παραπάνω!

Ενίσχυση των υφιστάμενων «προϊόντων»; Done! Με πρόσθετες λειτουργίες και παροχές.

Διείσδυση σε νέες καθετοποιημένες αγορές; Done! Και δη σε σημαντικό επίπεδο.

Ομαλοποίηση των σχέσεων με τους βασικούς stakeholders; Done! Σε σημείο τέτοιο ώστε κατά το τελευταίο δίμηνο του περασμένου έτους οι ίδιοι να έχουν πεισθεί για την προστιθέμενη αξία της σχέσης τους, ώστε να έχουν αναπτύξει οι ίδιοι νέα συνδυαστικά προϊόντα, αλλά ακόμη και να έχουν πιστέψει στις ιδέες και την πειθώ προκειμένου να τα «βαφτίσουν» σύμφωνα με τις επιταγές που τους προτάθηκαν.

Αναδιοργάνωση της εσωτερικής δομής, επαναστόχευση και αξιοποίηση των υφιστάμενων ισχυρών σημείων; Απόλυτη επιτυχία, σε σημείο τέτοιο ώστε το προσωπικό να έχει οπλιστεί με πίστη, θάρρος, αισιοδοξία και όρεξη για νέες προκλήσεις.

Ορισμένες φορές αρκεί η τοποθέτηση του κατάλληλου στελέχους στην ανάλογη θέση έτσι ώστε ένας οργανισμός να ισχυροποιηθεί, να κινηθεί προς εκείνη την κατεύθυνση που υπόσχεται ανάπτυξη, κέρδη και επιτυχία, αλλά ακόμη και να δημιουργήσει το momentum προς αξιοποίηση, ακόμη κι εάν αυτό δεν δείχνει να υφίσταται εκεί έξω!

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα στελέχη μπορεί να μην υπάρχουν εν αφθονία εκεί έξω, ωστόσο αρκεί ένα έμπειρο μάτι να τα εντοπίσει, να τα ψυχολογήσει, να αντιληφθεί σωστά τις δυνατότητές τους και να επιλέξει είτε να τα προωθήσει ή να τους αναθέσει τις ανάλογες αρμοδιότητες. Και εκείνοι, απλά, επιτυγχάνουν, σαν έτοιμοι από καιρό.

Κάτι που απέδειξε περίτρανα η «Χιονάτη» στο ένα και κάτι έτος που έχει αναλάβει τις τύχες ενός καίριας σημασίας οργανισμού με «παρεξηγημένο» modus operandi description, που έδειχνε «κολλημένος» σε ένα μονότονο επαναλαμβανόμενο έργο, με έντονα χαρακτηριστικά στασιμότητας σε σημείο βαλτώματος, κινδυνεύοντας να μείνει εντελώς αποκομμένος από τις ραγδαίες εξελίξεις και μεταβολές που λαμβάνουν χώρα σε έναν έντονα συναρπαστικό κόσμο όπως είναι αυτός των εν γένει χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Με την έλευση της «Χιονάτης», αυτομάτως την ακολούθησε ένας εξόχως δημιουργικός άνεμος αισιοδοξίας, πίστης και μαχητικότητας, στοιχεία τα οποία εξάλλου αντανακλώνται ξεκάθαρα εκ του χαρακτήρος της, εμπνέοντας σε απόλυτο βαθμό τα «κουρασμένα», «φθαρμένα» και «τελματωμένα» στελέχη της.

Αποτέλεσμα; Να καταφέρει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δομήσει το turnaround story της χρονιάς σε ολόκληρο τον κλάδο!

Η ίδια παρότι δείχνει περισσότερο σίγουρη, όσο και ευτυχής παρά ποτέ, εντούτοις παραμένει προσγειωμένη καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι πως το 2022 δύναται να σηματοδοτήσει την αφετηρία εντυπωσιακής εκτόξευσης του οργανισμού σε επίπεδο μεγεθών, ποσοστών διείσδυσης, πελατών και παροχής νέων προϊόντων σύμφωνων με τις ανάγκες της αγοράς και τις συνθήκες που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στον κλάδο διεθνώς.

Πρόσφατα, μάλιστα, φρόντισε να δώσει ένα… sneakpeak στους βασικούς stakeholders της αγοράς, οι οποίοι συνάμα είναι μέτοχοι, μα και πελάτες, λαμβάνοντας ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές και feedback.

Όπως συνηθίζει να ισχυρίζεται και η ίδια η «Χιονάτη» στα στελέχη της, «Sky is the limit…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ