Joker: «Άναψέ» μου μια τηλεφωνική κλήση!

Οι ιθύνοντες του Οργανισμού έχουν θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους την «επιθετική» επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, σε σημείο τέτοιο ώστε μέχρι το 2029 η έκτασή του να προσεγγίζει τα 10.000 χιλιόμετρα

Δίκτυα. Μια έννοια-κλειδί για τις σημερινές αναδυόμενες επιχειρηματικές προκλήσεις που οδηγεί σε σίγουρη επιτυχία κατά το εγγύς μέλλον. Δίκτυα, ανεξαρτήτως είδους, περιεχομένου, έκτασης είτε δυναμικής.

Οι προοπτικές τους είναι δεδομένες, ενώ την ίδια στιγμή όσο πιο διαφορετικά δομούνται τα εν λόγω δίκτυα σε σχέση με το παραδοσιακό core business τους, τόσο και αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας τους.

Την συγκεκριμένη σκέψη φαίνεται πως έκαναν και επιτελείς κορυφαίου ημι-κρατικού Οργανισμού με διττή δραστηριοποίηση και απόλυτη εξειδίκευση, αλλά και καθοριστικής σημασίας λειτουργία στην καθημερινότητά μας. Απόλυτος ισορροπιστής του ευ-λειτουργείν και ζειν κατ’ επέκταση.

Μπορεί εδώ και μια πενταετία να έχει ξεκινήσει να σκέφτεται περί της αναγκαιότητας ψηφιακού μετασχηματισμού του, ωστόσο μόλις προ διετίας εκπόνησε ένα σχετικό πλάνο δράσης, που επιδρά στον εν γένει μετασχηματισμό συστημάτων, διαδικασιών, κουλτούρας, ανθρώπων και εν τέλει της ίδιας της ταυτότητάς του.

Εξαιτίας της μορφής και της ιδιαιτερότητας της λειτουργίας του, με την ταυτόχρονη έκταση της γεωγραφικής κάλυψης που αναγκαστικά επιτυγχάνει, ο εν λόγω Οργανισμός έχει αναπτύξει και ένα ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών. Διττής (υπέργειο και υποθαλάσσιο) έκφανσης που σήμερα ξεπερνά τις μερικές χιλιάδες χιλιομέτρων. Ας πούμε κινείται πέριξ των 4.500 χιλιομέτρων. Μέχρι πρότινος η χρήση του αφορούσε σε αποκλειστικό βαθμό τις ανάγκες του ίδιου του Οργανισμού είτε αυτές εκφράζονταν για την ικανοποίηση της απαιτούμενης επικοινωνίας με τα επιμέρους στοιχεία που τον απαρτίζουν, την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και της αντίστοιχης υλοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών λ.χ. για την διαδικασία προληπτικής συντήρησης του ίδιου του συστήματος που διαχειρίζεται κ.ο.κ.

Πλέον, οι ιθύνοντες του Οργανισμού έχουν θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους την «επιθετική» επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, σε σημείο τέτοιο ώστε μέχρι το 2029 η έκτασή του να προσεγγίζει τα 10.000 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, επίκειται και η δυναμικά αυτόνομη παρουσία της 100% θυγατρικής του Οργανισμού στις τηλεπικοινωνίες, μεταβάλλοντας τον «στενό» πελατειακό της ορίζοντα από την ικανοποίηση των σχετικών αναγκών του, στην διάθεση δικτύου οπτικών ινών στην ευρεία αγορά.  

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Οργανισμός σχεδιάζει άμεσα τον πλήρη εκσυγχρονισμό του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, δια μέσω της αντικατάστασης του παλαιού εξοπλισμού με αντίστοιχο state-of-the-art, την επίτευξη κορυφαίου Quality of Service που θα ανέρχεται σε 99,999%, την δημιουργία Κέντρου Λειτουργίας Δικτύων (NOC) για την αδιάλειπτη παρακολούθηση και αντιμετώπιση περιστατικών, την παροχή εκτενών υπηρεσιών υποστήριξης, καθώς επίσης και την μεγιστοποίηση της απόδοσης και του bandwidth του δικτύου τηλεπικοινωνιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ