Μικρή στο «μάτι», μικρή και στο μυαλό!

Διαβάστε πως ο ένα – φιλόδοξος – νεαρός «αρχιτέκτων» έβαλε τα… «γυαλιά» στους παραδοσιακούς μηχανικούς!

Ορισμένες φορές η μεγαλύτερη εικόνα απαιτεί «θυσίες» από τα επιμέρους τμήματά της, όσο άρτια κι εάν αυτά έχουν δομηθεί, ακολουθώντας υψηλά στάνταρντς, εφαρμόζοντας αξίες, αναδύοντας «φρεσκάδα», και ουσιαστικά επιχειρώντας να επανατοποθετήσει ένα μέχρι πρότινος «φθαρμένο», ξεπερασμένο και διόλου θελκτικό brand σε μια έντονα επιθετική, διαρκώς μεταβαλλόμενη, όσο και ανανεούμενη αγορά.

Κι αυτό, παρότι, ο στόχος σε αρχικό βαθμό ήταν να απευθυνθεί σε ένα εξόχως niche κομμάτι της αγοράς, εντούτοις όμως ακολουθήθηκε μια πιο διευρυμένη στρατηγική προκειμένου να «ανοίξει» περαιτέρω την πελατειακή βάση στην οποία δύναται να απευθυνθεί.

Ο «αρχιτέκτονας» του εντυπωσιακού «face lift» κατέθεσε γνώση, ψυχή, καρδιά, πάθος, αγάπη και μυαλό στο όλο project, με το τελικό αποτέλεσμα να τον δικαιώνει στην πράξη, αλλά δυστυχώς –προς το παρόν, τουλάχιστον- εν κρυπτώ.

Αποκλειστικά για ορισμένα ζευγάρια από μάτια που εντάσσονται στους εσωτερικούς κύκλους του Oργανισμού και ανήκουν στο στελεχειακό «ρετιρέ». Κι αυτό, καθώς το roll-out του νέου σχεδιασμού, της επόμενης γενιάς ουσιαστικά, βρέθηκε… between sliding doors, με τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός να έχουν οδηγήσει στην επιβολή «πάγου» στο όλο project, όπως το ίδιο συνέβη και με ορισμένες ακόμη δράσεις και ενέργειες του ίδιου Οργανισμού, που με την σειρά τους φιλοδοξούσαν να εμφυσήσουν λίγο, μα τόσο χρήσιμο άνεμο ανανέωσης στις έντονα γηρασμένες ιδέες και δεδομένες θεωρήσεις.

Ο «αρχιτέκτονας» μπορεί να δηλώνει κομματάκι απογοητευμένος, καθώς εργάστηκε σκληρά προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ενδεχομένως προσδοκούσε να λάβει τα εύσημα, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πως οποιαδήποτε κι εάν είναι η διάδοχη κατάσταση που θα επιλεγεί εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος για τον Οργανισμό, ο ίδιος έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα, το όραμα και την διάθεση που διαθέτει για αλλαγή και πρόοδο.

Βέβαια, εάν δεν εκτιμηθούν τα εν λόγω εχέγγυα, τότε ισχύει αυτό που υποστηρίζουν αρκετοί πως εργαζόμαστε στο παρόν για τον επόμενο εργοδότη μας… Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία το νεαρό της ηλικίας και η θέλησή του για αλλαγές «ταιριάζουν» ιδανικά με τουλάχιστον έναν, ενδεχομένως και δεύτερο συστημικό «παίκτη» της αγοράς. Ίδωμεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ