O «μυστικός δείπνος» των Σπετσών

Μια ιδιαίτερα εκλεκτή παρέα επωνύμων από τον χώρο των επιχειρήσεων και των τραπεζών απόλαυσε τις σπεσιαλιτέ του πιο γνωστού εστιατορίου του νησιού και συζήτησε μέχρι αργά για σχέδια, επενδύσεις και συμφωνίες.

Πολλούς διάσημους από όλο τον κόσμο συγκέντρωσε το φετινό καλοκαίρι το κοσμικό νησί των Σπετσών. Από τους γιούς του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο και Νικόλαο και τους σούπερ σταρ του Χόλυγουντ, Ντάνιελ Κρεγκ και Κέητ Χάντσον μέχρι την εγγονή του Σον Κόνερι, Σάσκια μαζί με τον (ζάπλουτο τραπεζίτη και επενδυτή) αρραβωνιαστικό της Φίλιπ Μουρ.

Για τις διακοπές τους επέλεξαν φέτος το «Νησί των αρωμάτων», όπως το έλεγαν οι Ενετοί, και εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες και επώνυμοι. Πολλοί όμως συνδύασαν τις διακοπές με τις επαγγελματικές συναντήσεις. Όπως για παράδειγμα, μια εκλεκτή παρέα την οποία αποτελούσαν ένας Έλληνας δισεκατομμυριούχους που ζει στο εξωτερικό, ένας γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, ένας αριστοκράτης επενδυτής και ένας πολύ γνωστός και προβεβλημένος τραπεζίτης.

Παρότι προσπάθησαν όλοι τους να κινηθούν διακριτικά κατά την διάρκεια της παραμονής τους στις Σπέτσες με ελάχιστες κοινές εμφανίσεις και χωρίς την αναμενόμενη παρουσία σωματοφυλάκων και ανδρών προστασίας, όπως θα περίμενε κανείς, δεν απέφυγαν τις επιλεγμένες δημόσιες εμφανίσεις. Πάντοτε όμως διακριτικά και πολύ χαλαρά.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει ο Joker του emea,  το βράδυ της Παρασκευής, δείπνησαν στο γνωστό εστιατόριο «Ορλώφ», που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του Παλιού Λιμανιού των Σπετσών δίπλα στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου με μαγευτική θέα στο Παλιό Λιμάνι, την Ύδρα, την Δοκό, το Τρίκερι και τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου. Δεν έχει χαρακτηριστεί άλλωστε άδικα ως η ωραιότερη βεράντα των Σπετσών.

Το γεύμα τους περιελάμβανε ταλιατέλες με αυγοτάραχο και αχινό, κριθαρώτο με γαρίδες, Λιγκουίνι με φρέσκο αχινό, λεμόνι confit και μαϊντανό και Λαβράκι ψημένο σε κενό αέρος με κριθαράκι, αυγοτάραχο, λεμόνι, άνηθο και βούτυρο βανίλιας.

Εξαιτίας της παρουσίας και άλλων επωνύμων από τον επιχειρηματικό και κοσμικό χώρο την ίδια ώρα η συζήτηση τους μετά το επιδόρπιο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα χαμηλόφωνα πριν την αποχώρησή τους. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου Χρήστος Ορλώφ φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για την ιδιαίτερη αυτή παρέα. Ακόμα και η επιλογή του τραπεζιού κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ