Το χρυσό μετάλλιο των…δημοσιεύσεων

Ποιος θα φανεί περισσότερο και ποιο θα είναι το πρώτο «post» είναι η κάψα των πολιτικών

Κάποιους από εμάς μας συγκλόνισαν τα δάκρυα του Ιακωβίδη και το παράπονο. Το παράπονο που τον οδήγησε στην αποκαρδιωτική απόφαση του να παρατήσει τον πρωταθλητισμό. Κάτι το οποίο βέβαια ευτυχώς ίσως αποτραπεί μετά την παρέμβαση κάποιων αρμόδιων και συναθλητών του που προσέφεραν στήριξη είτε ψυχολογική είτε οικονομική.

Ωστόσο η τραγική κατάσταση της οργάνωσης και διαχείρισης των πόρων του αθλητισμού και το τι παροχές λαμβάνουν οι αθλητές της χώρας εκτέθηκε μια και καλή. Υπάρχει η παροχή των post. Η παροχή των δημοσιεύσεων, των συγχαρητηρίων, της επευφημίας. Αυτή η παροχή υπάρχει σε αφθονία και μοιράζεται γενναιόδωρα. Τι και αν ο αθλητής δεν έχει να πληρώσει τους φυσιοθεραπευτές του πριν πάει στους Ολυμπιακούς; Θα ποστάρουν οι αρμόδιοι συγχαρητήρια και καλή τύχη ακόμα, με γενναιοδωρία.

Τι και αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έγινε γνωστός ως το «Greek freak» και τίμησε την Ελλάδα και την σημαία φτάνοντας στην κορυφή του NBA όχι μόνο δεν είχε στήριξη στα πρώτα του βήματα και πάλευε με τη φτώχεια και δεν είχε καν τη δυνατότητα να βγει από το χώρα για να αγωνιστεί μέχρι να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εκείνη την περίοδο για να πάρει ο Γιάννης ιθαγένεια, όταν βέβαια το όνομα Αντετοκούνμπο είχε ήδη αρχίσει να ακούγεται έντονα.

Τα ποστς και τα μπράβο πέσανε βροχή στο διαδίκτυο μετά τη μεγάλη νίκη με τις επικοινωνιακές ομάδες των πολιτικών και άλλων αρμόδιων φορέων να συναγωνίζονται για την καλύτερη δημοσίευση ή ακόμα χειρότερα, για την πιο γρήγορη. “Τι άλλο να κάνουν;”, θα σκεφτεί κανείς. Να επικεντρωθούν στα πιο ουσιώδη, είναι η απάντηση.

Ίσως εάν όλος ο χρόνος που αφιερώνεται σε δημοσιεύσεις, συγχαρητήρια, likes, χαρούμενες φωτογραφίες, φίλτρα, και διαδικτυακές δηλώσεις είχε αφιερωθεί στο να στηριχθούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους, αν είχε δοθεί ο χρόνος στο να ερευνηθεί ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν σε αθλητικό και προσωπικό επίπεδο, εάν είχαν ερωτηθεί έστω και διαδικτυακά για το τι χρειάζονται για να κατακτήσουν τη νίκη ή απλά να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια, ίσως τότε οι δημοσιεύσεις και τα likes να είχαν κάποια παραπάνω αξία, και τα πιο αργά και τα πιο γρήγορα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ