Joker: Οι άγνωστες επενδύσεις του «Greek Freak»

Μετά την κατάκτηση του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Που έχει επενδύσει εκατομμύρια…

Πρωταθλητής και στις «έξυπνες επενδύσεις» προσπαθεί να γίνει τα τελευταία 2 χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχεδιάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή – με την βοήθεια συμβούλων και ειδικών- κάθε του κίνηση στους τομείς που έχει επιλέξει να ασχοληθεί.

Η πρώτη επένδυση του «Greek Freak» έγινε τον Μάιο του 2020, όταν απέκτησε μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην αμερικανική εταιρεία διατροφής και αθλητικών προϊόντων Ready Nutrition, μετά από διαπραγματεύσεις 18 μηνών. Την αρχική γνωριμία του με τον ιδρυτή της εταιρείας Πατ Κάβανο έκανε 0- επίσης Έλληνας-  Σωτήρης Αγγέλου (αδελφός του γνωστού προπονητή Βαγγέλης Αγγέλου), ο οποίος έπαιξε μπάσκετ στην Ελλάδα μέχρι το 2006, πριν μετακομίσει μόνιμα στην Αμερική όπου ασχολείται με τις επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ήδη φανατικός…οπαδός της σειράς προϊόντων Ready Sports Drink, που είναι ανταγωνιστικά των Gatorade και Powerade έκανε ευκολότερη την διαδικασία συμφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές. Στην συνέχεια ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις ο Άλεξ Σαράτσης, μάνατζερ του Αντετοκούνμπο στις ΗΠΑ και συνεργάτες του από την εταιρεία Octagon Sports & Entertainment Network.

Αν και δεν διέρρευσαν λεπτομέρειες, τα αμερικανικά δίκτυα εκτιμούν ότι απέκτησε μειοψηφικό πακέτο μετοχών για ποσό μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τότε ο Έλληνας μπασκετμπωλίστας φαίνεται πως επιδόθηκε σε μια σειρά επενδυτικών κινήσεων στην Αμερική και την Ευρώπη, μερικές από τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια για την απόκτηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πολυτελές ξενοδοχείο σε νησί του Αιγαίου, το οποίο θα ανακαινιστεί, θα εκσυγχρονιστεί και θα παρουσιαστεί ως ένα από τα πρώτα που θα φέρουν επίσημα την υποστήριξή του.Κάτι παρόμοιο με τα ξενοδοχεία άλλων μεγάλων σταρ του αθλητισμού, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Τάιγκερ Γουντ, ο Άντρε Αγκάσι, ο Άντι Μάρεϊ και ο Μπγιορν Μποργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει όμως προχωρήσει και στην απόκτηση ακινήτων σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, όπως βίλες και παραδοσιακά σπίτια ενώ στις ΗΠΑ θεωρούν ότι σημαντικό μέρος από τα 100 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς, μπόνους και χορηγίες σε real estate (διαμερίσματα, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα,κ.α.), όπως και πολλοί άλλοι συμπαίκτες του και συναθλητές του στο ΝΒΑ.

Έχοντας υπογράψει πρόσφατα 5ετές συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς ύψους 228 εκατ.δολαρίων, τα αμερικανικά δίκτυα θεωρούν δεδομένο πως οι επενδύσεις του στους τομείς των ακινήτων, των αθλητικών προϊόντων, της διατροφής και του τουρισμού θα αυξηθούν σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ